Se caută un director pentru Muzeul Literaturii Române. Condițiile de admitere

luni, 06 martie 2017, 02:56
1 MIN
 Se caută un director pentru Muzeul Literaturii Române. Condițiile de admitere

Muzeul Literaturii Române caută director.

Consiliul Judeţean va scoate la concurs postul de director al instituţiei, rămas liber după alegerea lui Dan Lungu ca senator din partea USR. Întrucât cele două funcţii sunt incompatibile, Lungu şi-a prezentat demisia din funcţie cu începere de la 1 februarie. Temporar, în funcţie a fost numit scriitorul Lucian Dan Teodorovici.

Consilierii judeţeni vor lua în discuţie în cadrul şedinţei în plen de mâine condiţiile de organizare a concursului de proiecte de management în vederea ocupării funcţiei de director al MLR. Conform propunerii de regulament, pentru admiterea la interviu, candidaţii trebuie să obţină pentru proiectul de management minim nota 7. Dacă niciun candidat nu obţine această notă, concursul va fi reluat după o perioadă de 30 de zile.

MLR a fost înfiinţat în 1990, prin desprinderea secţiei de literatură din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova“, având 78 de angajaţi. MLR cuprinde 12 muzee literare şi patru puncte muzeale, înfiinţate în 2015-2016, dedicate lui Cezar Petrescu, Dimitrie Anghel, Ionel Teodoreanu şi Garabet Ibrăileanu. în octombrie 2015, MLR a fost declarat muzeu de importanţă naţională.

Comentarii