Sechestru pe o locuinţă a omului de afaceri Lucian Holicov

miercuri, 30 octombrie 2013, 02:50
2 MIN
 Sechestru pe o locuinţă a omului de afaceri Lucian Holicov

Procurorii ieşeni au dispus ieri trimiterea în judecată a unuia dintre cunoscuţii fraţi Holicov, care deţinea o cantitate record de băuturi spirtoase. Omul de afaceri Lucian Holicov este acuzat de deţinere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile, respectiv băuturi spirtoase de peste 200 de litri.

Potrivit anchetatorilor, pe 4 mai 2011, poliţistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi inspectorii vamali au efectuat un control inopinat la sediul societăţii Agromixt SA din Valea Lupului. Acolo, pe lân­gă diferite baxuri de vin pentru care existau documente justificative, oamenii legii au mai găsit şi peste o tonă de băuturi spirtoase, ţinută în PET-uri de câte 2,5 litri.

Reprezentanţii firmei au precizat că ţuica nu este a lor, indicând ca proprietar pe Lucian Holicov, de 60 de ani, fost acţionar la societate ce mai păstra încă legătura cu angajaţii de acolo.

„Învinuitul a precizat că, după ce a murit tatăl şi socrul său, în oc­tombrie şi noiembrie 2009, a fost nevoit să adune cantităţile de ţuică acumulate de cei doi şi să o transporte în acel loc“, a menţionat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Anchetatorii au calculat un prejudiciu adus statului de 16.000 de lei, bani pe care Holicov ar fi trebuit să-i plătească pentru accize. Pentru recuperarea sumei s-a pus sechestru pe un apartament al învinuitului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii