Şoc la US Open: Simona a fost eliminată de tanti Mirjana!!

sâmbătă, 30 august 2014, 01:44
3 MIN
 Şoc la US Open: Simona a fost eliminată de tanti Mirjana!!

A doua jucătoare a lumii a fost de nerecunoscut după ce a condus cu 5-2 în partida cu jucătoarea croată de 32 de ani

 
Surpriză la US Open, neplăcută pentru noi: Simona Halep a fost eliminată în turul III la US Open, de către o jucătoare aproape ieşită din circuit de mai mulţi ani, care fusese semifinalistă la Wimbledon în 1999. Şi scorul şochează, 7-6, 6-2 pentru jucătoarea croată. Beneficiara acestui succes se numeşte Mirjana Lucic-Baroni, o jucătoare în vârstă de 32 de ani, clasată în prezent pe locul 121 WTA. După o oră şi 34 de minute, această jucătoare, care a eliminat-o în primul tur pe spaniola Garbiñe Muguruza, a provocat cea mai mare surpriză de până acum, într-un turneu feminin în care surprizele au abundat. Şi trebuie spus că, în ciuda evoluţiei foarte bune a jucătoarei croate, principala cauză a acestui rezultat neaşteptat a fost însăşi Simona, care a fost de nerecunoscut după ce a avut 5-2 în primul set. "A fost incredibil. Am simţit că am jucat un meci grozav. E o victorie atât de mare, sunt foarte fericită. E uimitor. ştiam ce trebuie să fac şi am reuşit. Simona este o jucătoare uimitoare, dar nici eu nu joc rău. Dacă pot juca în mod consistent pot fi o adversară dificilă pentru oricine. Să fiu aici… Mă simt ca şi cum aş fi câştigat un turneu de Grand Slam", a spus sportiva croată pentru Eurosport.
 
În cursul nopţii de joi spre vineri a părăsit turneul şi Sorana Cîrstea, învinsă, însă, onorabil de jucătoarea numărul opt a lumii, canadianca Eugénie Bouchard, scor 2-6, 7-6, 4-6, după 137 de minute. Startul Soranei a fost timid, a pierdut primul set fără apel, se părea că acelaşi lucru se va întâmpla şi în setul secund, dar Sorana s-a agăţat de fiecare minge şi a reuşit să ducă meciul într-un tie-break pe care l-a câştigat cu 7-4. Setul decisiv a fost echilibrat, însă break-ul final a fost obţinut de către canadiancă, care a fost mai concentrată şi mai bine pregătită pe plan psihic.
În urma eliminării Soranei Cîrstea şi a Simonei Halep România nu mai este prezentă pe tabloul de simplu feminin la US Open. La dublu feminin, perechea   Monica Niculescu/Caroline Garcia (România/Franţa) s-a calificat în turul doi al probei de dublu la US Open, beneficiind de abandonul perechii Dominika  Cibulkova/Mirjana Lucic-Baroni (Slovacia/Croaţia) la scorul de 4-3, în primul set. În turul doi, Niculescu şi Garcia vor juca în compania favoritelor numărul 3, Cara Black/Sania Mirza (Zimbabwe/India). Însă perechea Raluca Olaru/Stefanie Vöîgele (România/Elveţia) a fost învinsă, cu scorul de 1-6, 4-6 de cuplul Alla Kudriavţeva/Anastasia Rodionova (Rusia/Australia, nr.9. La dublu mixt, echipa Elina Svitolina / Florin Mergea a cedat cu 6-3, 1-6, 11-13 de către cuplul Casey Dellacqua/Jamie Murray (Australia/Marea Britanie).
Surprize cu duiumul la fete
După cum am mai menţionat, surprizele n-au mai contenit, în special în turneul feminin. O altă sportivă necunoscută cu wild-card din SUA, Nicole Gibbs, a reuşit s-o elimine pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (Rusia, nr. 23) cu 6-4, 6-7, 6-3, iar jucătoarea cehă Karolina Pliskova a trecut de superstarul sârb Ana Ivanovic, cu 7-5, 6-4. Sârbii s-au mai consolat cu victoria neaşteptată a Alexandrei Krunic, 7-6, 2-6, 7-5 cu americana Madison Keyes, iar estona Kaia Kanepi a învins-o pe experimentata Samantha Stosur (Australia) cu 3-6, 6-3, 7-6. Aseară, un meci fantastic s-a disputat între Venus Williams (SUA) şi Sara Errani (Italia), care trebuia să stabilească adversara Simonei în optimi. Sara a câştigat primul set cu 6-0, apoi a fost rândul lui Venus să facă set alb. În decisiv, Williams a condus cu 5-2, dar italianca a câştigat la tie-break, Sara fiind următoarea adversară a Mirjianei! Până la închiderea ediţiei, a mai explodat o bombă: elveţianca Belinda Bencic a învins-o pe favorita nr. 6, Angelique Kerber (Germania) cu 6-1, 7-5.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii