Spectacolele lunii iunie la Ateneul Tătăraşi. „Hangiţa” deschide seria celor şase piese de teatru

joi, 04 iunie 2015, 01:51
3 MIN
 Spectacolele lunii iunie la Ateneul Tătăraşi. „Hangiţa” deschide seria celor şase piese de teatru

Publicul ieşean are ocazia în luna iunie să vadă cele mai îndrăgite piese de teatru jucate la Ateneul Tătăraşi, dar şi piese noi din stagiunea pe anul acesta.

Prima invitaţie este pentru spectacolul „Hangiţa“, o comedie de Carlo Goldoni care s-a jucat cu sala plină de fiecare dată. „Hangiţa“ se află la cea de-a 20-a reprezentaţie şi este un spectacol în regia lui Andrei Ciobanu. Spectacolul va avea loc pe 6 iunie, începând cu ora 19, în sala mare a Ateneului. Din distribuţie fac parte actorii: Simona Simionesei, Ana Hegyi, Dragoş Stan, Andrei Ciobanu, Gheorghe Şfaiţer şi Cătălin Cucu.

„Reţeta pentru o «Hangiţă» savurată de toată lumea este următoarea: se iau doi nobili meschini, fals îndrăgostiţi de o tinerică frumoasă i se amestecă alături de un cavaler ţanţoş şi orgolios, aparent sigur pe el, la felul întâi. Mai apoi se adaugă o hangiţă oacheşă şi inteligentă, dar şireată şi prefăcută împreună cu o actriţă descurcăreaţă şi dispusă la orice fel de compromis pentru a-şi atinge scopurile pentru felul doi. Peste toate acestea se presară un valet sincer, dar sărac cu duhul împreună cu câteva picanterii specifice comediilor lui Goldoni. Iar la desert… publicul“, spune reţeta succesului Andrei Ciobanu, regizorul.

Sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19, veţi putea urmări în sala mică piesa de teatru „acuzat: femeia (Sincer…Te iubesc?)“, în regia lui Viorel Vârlan. În acest spectacol, femeia îşi înşală bărbatul ca răzbunare supremă, iar umorul însoţeşte drama bărbatului, transformând-o în comedia neputinţei sale. Din distribuţie fac parte actorii: Andrei Ciobanu, Arica Moldovan, Viorel Vârlan şi Ionel Apetrei.

Duminică, 14 iunie, de la aceeaşi oră, Ateneul vă invită la comedia „Căsătorie în…doi“, în regia lui Andrei Ciobanu. Piesa va avea loc în sala Bar Club şi prezintă parodia unui mariaj tradiţional. Din distribuţie fac parte actorii Ana Hegyi şi Andrei Ciobanu.

Pe 27 iunie, de la ora 19, veţi putea urmări spectacolul „Cerere în căsătorie“, un vodevil într-un singur act de A.P. Cehov, în regia lui Radu Ghilaş. Din distribuţie fac parte actorii: Emil Coşeru, Codrin Dănilă, Cezara Fantu, Daniel Birlescu şi Mirela Iluchian.

Pe 28 iunie, de la ora 19, în sala mare va avea loc „Titanic Vals“ de Tudor Muşatescu, în regia Mihaelei Arsenescu Werner. Din distribuţie fac parte actorii Daniel Busuioc, Brânduşa Aciobăniţei, Alexandra Bandac, Bogdan Matei, Roxana Caraiman, Tiberiu Enache, Roxana Durneac, Tudor Gurămultă, Ionuţ Gânju, Luca Ştirbu şi căţelul Lex.

Ultimul spectacol al lunii va avea loc pe 20 iunie tot de la ora 19 în sala mare a Ateneului. Este vorba de premiera „Ursul“, de Cehov, în regia lui Cosmin Pleşa. Din distribuţie fac parte: Laura Bilic, Dumitru Florescu şi Andrei Ciobanu. „O nuvelă scurtă, dramatică foarte, cu o excelentă răsturnare de situaţie, specifică geniului cehovian în care realul din viaţa de cotidian, transfigurat, prinde contur scenic şi, prin forţa creatoare a marelui dramaturg, incomparabil, cum avea să-l numească însuşi Tolstoi, devine pildă de creaţie scenică şi naşte ceea ce avea să se numească Realism Psihologic“, spune Cosmin Pleşa, regizorul cu privire la această operă. La toate cele şase spectacole, biletul costă 15 lei de persoană, iar pentru elevi, studenţi, pensionari şi şomeri se face o reducere de 5 lei. Acestea se pot procura de la casa de bilete a Ateneului Tătăraşi.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii