Terenul Spitalului Regional a intrat în proprietatea Ministerului Sănătăţii

vineri, 22 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Terenul Spitalului Regional a intrat în proprietatea Ministerului Sănătăţii

Guvernul a oficializat ieri amplasarea Spitalului Regio­nal de Urgenţe (SRU) în zona Moara de Vânt. În acest sens, executivul a adoptat o hotărâre prin care un teren de 12 hectare a fost trecut în proprietatea Ministerului Sănătăţii (MS).

Anterior, Consiliul Local (CL) a cedat suprafaţa în noiembrie 2016. În timp ce primarul Mihai Chirica a salutat decizia Guvernului, liberalii continuă să afirmă că amplasarea SRU în Moara de Vânt este o „eroare“.
 
De-a lungul timpului, grupul consilierilor PNL a susţinut că cel mai bun amplasament este pe raza comunei Miroslava. „Nu pot să nu condamn actul de trădare al PNL Iaşi care a încercat de mai multe ori, cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună, să mute amplasamentul în comuna Miroslva, urmărind nişte interese de grup şi nu pe cele ale oraşului Iaşi“, a spus primarul, citat într-un comunicat al municipalităţii. El a susţinut că Primăria se va implica „activ“ în ducerea proiectului la bun sfârşit.
 
„Din păcate, de abia în momentul în care SRU va fi funcţional, se va vedea cu adevărat cât de greşită a fost soluţia celor care conduc astăzi Iaşul“, a spus, la rândul lui, consilierul local PNL Vlad Ghizdovăţ. Principala problemă invocată de li­berali constă în accesibilitatea amplasamentului. Pentru SRU au fost vehiculate, în trecut, cel puţin alte cinci amplasamente: lângă Antibiotice, zona ERA, curtea Spitalului „Sf. Spiridon“, zona fostului poligon auto şi zona Viticultori. Lucrările la SRU ar urma să fie executate în perioada 2019 – 2023, fondurile fiind deja asigurate din surse europene nerambursabile. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii