Timişoara a bătut Iaşul ca ritm de dezvoltare a aeroportului

luni, 09 noiembrie 2015, 18:42
2 MIN
 Timişoara a bătut Iaşul ca ritm de dezvoltare a aeroportului

În timp ce la Iaşi acest ritm a fost de 29,4%, la Timişoara a fost de 33,3%.

Timişoara a luat faţa Iaşului, ca ritm de dezvoltare a aeroportului. Airports Council International Europe a publicat săptămâna trecută raportul cu privire la evoluţia traficului aerian în Europa. Raportul menţionează o creştere generală a traficului aerian de pasageri şi una uşoară a celui de mărfuri.

„Aeroporturile din Uniunea Europeană au avut performanţe deosebit de bune, cu Atena, Budapesta, Dublin, Madrid şi Londra Stansted în frunte. În afara UE, aeroportul din Reykjavik şi-a continuat expansiunea într-un ritm record, alături de aeroporturile din Tbilisi şi Chişinău, urmate de majoritatea aeroporturilor din Turcia“, a declarat Olivier Jankovec, directorul general al ACI-Europe.

Creşterea medie a traficului pe aeroporturile din UE a fost de 5,2%. Dintre aeroporturile de categoria a patra, cu un trafic sub 5 milioane de pasageri anual, pe primul loc ca ritm de creştere s-a plasat Aeroportul Internaţional Bucureşti „Aurel Vlaicu“, cu o creştere de 58,2% în luna august a acestui an, faţă de august 2014. Aeroportul din Timişoara, „Traian Vuia“, s-a plasat pe locul patru, cu un ritm de creştere de 33,3%, urmat de aeroportul turc din Trebizonda, cu o creştere de 31,8%. Iaşul nu a fost menţionat în forma restrânsă a raportului ACI-Europe.

Conform reprezentanţilor aerogării ieşene, numărul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul în august 2014 s-a ridicat la 24.115, iar în august 2015, la 31.215, înregistrându-se astfel o creştere de 29,4%. ACI Europe este o asociaţie profesională a operatorilor aerieni, care grupează aproape 500 de aeroporturi din 45 de ţări. Aeroporturile membre ale asociaţiei au procesat anul trecut peste 90% din traficul aerian comercial din Europa, ACI fiind astfel cea mai mare asociaţie de profil din Europa.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii