Un bărbat din Andrieşeni şi-a ucis nevasta, apoi s-a dus la băut

miercuri, 12 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Un bărbat din Andrieşeni şi-a ucis nevasta, apoi s-a dus la băut

Criminalul a fost arestat preventiv ieri. Nu şi-a recunoscut fapta.

Un bărbat de 62 de ani din localitate Andrieşeni riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii după ce şi-a ucis soţia. Constantin Broşteanu a fost arestat ieri pentru 29 de zile după ce a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Iniţial, sexagenarul a fost cercetat în stare de libertate pentru lovituri cauzatoare de moarte, însă noile indicii apărute în dosar i-au determinat pe anchetatori să schimbe încadrarea juridică în omor calificat. Potrivit procurorilor, fapta produsă de Constantin Broşteanu a avut loc pe 19 septembrie 2012. Atunci, bărbatul a mers în sat pentru a face ţuică împreună cu alţi săteni, iar aproape de orele prânzului s-a întors acasă în stare de ebrietate. A văzut negru în faţa ochilor când a observat că soţia sa, Rodica Broşteanu (57 de ani), nu se afla acasă.

La scurt timp femeia a venit, însă nu a apucat să spună prea multe că bărbatul a şi luat-o la bătaie. Constantin Broşteanu a lovit-o în mod repetat pe victimă, atât în curte, cât şi într-o bucătărie de vară. După ce s-a liniştit, agresorul şi-a lăsat nevasta într-o baltă de sânge şi a plecat la bar pentru a consuma băuturi alcoolice. Un nepot de-al celor doi a ajuns în locuinţa familiei Broşteanu şi a văzut-o pe femeie în bucătăria de vară, inconştientă şi plină de sânge. A mers tot o fugă la Constantin Broşteanu şi l-a luat la întrebări, însă bărbatul i-a spus că nevasta sa ar fi beată. A doua zi, acelaşi nepot a venit din nou în casa ororilor şi a văzut-o pe Rodica Broşeanu în acelaşi loc. Femeia era deja moartă. Abia atunci a sunat la Poliţie şi a chemat, prea târziu însă, medicul din sat.

Procurorii au avut îndeajuns de multe probe pentru a-l reţine pe Constantin Broşteanu după ce au venit rezultatele finale ale necropsiei. Legiştii au concluzionat că femeia avea organele interne afectate de bătăile zilnice pe care le primea de la soţ, dar şi că ultima dintre acestea i-a pus capăt vieţii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii