Un colegiu din Iaşi va oferi pregătire profesională în sectorul modei

sâmbătă, 10 decembrie 2016, 18:12
2 MIN
 Un colegiu din Iaşi va oferi pregătire profesională în sectorul modei

Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“ din Iaşi începe implementarea unui proiect internaţional care vizează o serie de parteneriate pentru oferirea de locuri de muncă, dar şi de formare profesională în sectorul modei.

Proiectul, care va fi lansat oficial luni dimineaţă, începând cu ora 9.00, la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“ din Iaşi are numele „Educaţie – parteneriat pentru ocuparea forţei de muncă şi formare profesională din sectorul modei“.

Astfel, în perioada decembrie 2016 – noiembrie 2018, prin intermediul proiectului Erasmus ^, vor fi realizate o serie de parteneriate strategice între instituţii educaţionale din trei ţări.

Alături de Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“ din Iaşi mai sunt implicate 7 instituţii: Effebi Association din Roma, Italia, Facultatea de Textile din Iaşi, Eurocreea Association din Italia, Confapi din Italia, Revalento din Olanda, Vocational High School of Tailoring „Nedka Ivan Lazarova“ din Bulgaria, Chamber of Comerce din Bulgaria, dar şi SC Katty Fashion SRL din Iaşi.

„Prin acest proiect este continuată tradiţia învăţământului textil ieşean, adaptată la standardele europene şi, mai ales, se articulează formarea unui puternic centru naţional de pregătire a specialiştilor din domeniul tehnic“, a declarat Liliana Dolores Voinea, director al Colegiului Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“ din Iaşi.

În cadrul proiectului vor fi desfăşurate ateliere de lucru în Bulgaria, Italia, Olanda şi România, va avea loc un seminar european în Italia, dar şi activităţi de învăţare în fiecare ţară implicată în proiect, precum şi interviuri privind liniile de asigurare a calităţii şi vor fi realizate rapoarte de testare naţională.

Comentarii