Un miliardar de origine română a cumpărat 15% din acţiunile clubului Atletico Madrid

joi, 16 noiembrie 2017, 20:02
2 MIN
 Un miliardar de origine română a cumpărat 15% din acţiunile clubului Atletico Madrid

Preşedintele clubului Atletico Madrid, Enrique Cerezo a anunţat, joi, că o companie din Israel va achiziţiona 15 la sută din acţiunile clubului, în schimbul cărora va oferi suma de 50 de milioane de euro. Patronul companiei , Idan Ofer, este un miliardar israelian de origine română. Tatăl magnatului s-a născut la Galaţi, după care a migrat la Haifa. Idan Ofer locuieşte în prezent la Londra.

Cerezo este acţionarul majoritar al clubului, împreună cu directorul executiv Miguel Angel Gil Marin, iar după ce tranzacţia va intra în vigoare, acţiunile acestora vor scădea va scădea de la 72,5% la 65%. Şi chinezii de la Wanda, care deţin drepturile asupra numelui noului stadion al lui Atletico, vor 3 procente, de la 20 la sută, la 17 la sută, dar vor fi în continuare al doilea cel mai mare acţionar al clubului.

Conform presei din Israel, grup de investiţii ce va deţine 15 procente din clubul spaniol este condus de miliardarul Idan Ofer, în vârstă de 62 de ani, a cărui avere este estimată la 2,6 miliarde de dolari. "De un an de zile tot purtăm negocieri cu diverşi investitori pentru a vine o parte din acţiunile clubului. În această dimineaţă, consiliu de conducere a aprobat vânzarea a 15 procente către un important grup israelian, care, printre altele, deţine afaceri importante cu petrol. Ei vor plăti 50 de milioane de euro pentru aeste procente", a declarat Cerezo pentru postul de radio Onda Cero.

Atletico, care în 2016 avea datorii de 483 de milioane de euro, este într-o continuă căutare de fonduri. Conform preşedintelui Cerezo, mutarea pe noul stadion, efectuată în luna septembrie, a costa clubul 310 de milioane de euro. La care se adaugă şi cele 95 de milioane de euro cheltuite pentru transferurile lui Diego Costa şi Vitolo, jucători care însă nu pot evolua pentru Atletico până la 1 ianuarie 2018. Atletico are interdicţie de a mai înregistra vreun până la începutul anului viitor după ce a încălcat regulamentul în ceea ce priveşte transferurile jucătorilor consideraţi minori. (prosport.ro)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii