Utilaj nou intrat în posesia direcţiei de spaţii verzi a Primăriei: poate planta copaci mari

vineri, 03 martie 2017, 02:50
2 MIN

În oraş au început plantările de primăvară. SC Servicii Publice SA (SI) a demarat acţiunile de completare a aliniamentelor de copaci şi procedurile de achiziţie a unui nou lot de flori de primăvară. Spre deosebire de anii anteriori, SPI a început să planteze şi copaci înalţi de 4-5 metri, nu doar puieţi din pepiniera proprie. 

„Dispunem acum de un utilaj care poate scoate baloţi de dimensiuni mari, ceea ce ne permite să plantăm direct arbori relativ înalţi. Pe de o parte, trece mai puţin timp până copacul ajunge la maturitate, iar pe de alta, procentul copacilor care se usucă scade semnificativ. Dintre teii plantaţi în urmă cu doi ani s-au prins peste 80%“, a precizat directorul SPI, Lau­renţiu Ivan.

Acţiunile de completare a copacilor uscaţi au debutat din Copou, efectuându-se totodată pregătiri ale terenului pentru plantarea de flori, în parcurile Expoziţiei şi Copou. Angajaţii SPI plantau ieri un aliniament de zadă peste drum de Hotel Internaţional, menit să delimiteze spaţiul verde aparţinând municipalităţii şi să mascheze vizual casa dărăpănată din zonă. „Încercăm să realizăm toate aliniamentele cu arbori de aceeaşi înălţime. Ca urmare, mai în­lo­cuim din copacii rupţi de pe margi­nea străzii, pe care îi ducem în interior, iar în faţă punem copaci noi, înalţi. Avem în continuare o problemă se­rioasă cu cei care vandalizează copacii proaspăt plantaţi, rupându-i“, a precizat Ivan. De altfel, chiar în cursul plantărilor de ieri, o bunică însoţită de nepotul său rupeau crengi din zadele (arbori răşinoşi înrudiţi cu pinul) care aşteptau în camion să fie plantate, probabil atraşi de aspectul conurilor. SPI va achiziţiona peste o săptămână 170.000 de bulbi de lalele, irişi, piciorul-cocoşului, narcise sau brânduşe, precum şi 102.600 de răsaduri de gura leului, pufuleţi, creasta cocoşului, salvie roşie, iarbă de olivă sau iarba-Domnului. Achiziţia este estimată la 173.000 de lei, selecţia de oferte urmând să fie organizată vinerea viitoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii