N

VIDEO & FOTO Tinere lovite pe trecere. Ieşenii din zonă cer semafor

N

duminică, 13 aprilie 2014, 23:22
3 MIN

\N

Accidentul a avut loc în Păcurari, între Petru Poni şi Moara de Foc. Un Cielo a luat pe sus practic două tinere, care au ajuns la spital. Ieşenii din zonă spun că au strâns sute de semnături pentru a se monta acolo un semafor. Poliţia Rutieră spune însă că trecerea e prea aproape de o alta semaforizată, iar un nou semafor ar încurca prea tare traficul.

 

Două tinere care traversau o trecere de pietoni din Păcurari au fost luate pe sus, la propriu, de şoferul grăbit al unui Cielo. Accidentul a avut loc ieri, în jurul orei 11.45, la trecerea de pietoni de lângă Pizzeria Smile din zonă (între staţiile Petru Poni şi Moara de Foc). Cele două tinere, una de 20 de ani, iar cealaltă de 21, voiau să traverseze strada, dar au fost lovite de autoturismul Cielo care circula dinspre Şcoala Petru Poni către capăt Păcurari. Trecătorii au sunat la numărul 112, iar la faţa locului a fost trimis un echipaj SMURD, care le-a transportat pe cele două la spital, pentru îngrijirea rănilor.

„Poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier, iar din primele cercetări a reieşit faptul că şoferul unui autoturism, în vârstă de 67 de ani, nu a acordat prioritate de trecere la doi pietoni, rănindu-i. Şoferul a fost testat cu alcooltestul, dar nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Pe numele bărbatului a fost des­chis un dosar penal pentru vătă­mare corporală din culpă“, a precizat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Poliţiei.

„Pacientele în vârstă de 20 şi 21 de ani sunt con­ştiente, starea lor este stabilă, iar acum sunt încă în investigaţii“, a precizat şi prof. dr. Diana Cim­poeşu, medic şef UPU. Şoferul autoturismului Cielo a spus că, pur şi simplu, nu a observat cele două tinere. „Era aglomeraţie şi nu le-am văzut decât în ultimul moment“, a spus bărbatul. Un alt şofer care circula în spatele maşinii Cielo a observat întreaga scenă. „Eram chiar în spatele lui. Am văzut cum le-a lovit pe cele două fete. Au fost aruncate în sus de forţa loviturii“, a spus tânărul, care acum va fi martor în do­sarul de cercetare penală.

Poliţia Rutieră: Sunt puţine accidente acolo

Trecerea de pietoni din acea zonă este, potrivit ieşenilor din blocurile alăturate, una cu probleme. Asta cu atât mai mult cu cât este adesea frecventată de către elevii care învaţă la cele două şcoli din zonă: Şcoala „Petru Poni“ şi Şcoala „Ion Creangă“, iar în zonă şoferii circulă adesea  cu viteză.

Mai mulţi cititori au comentat ieri pe site-ul „Ziarul de Iaşi“ situaţia periculoasă a acestei treceri de pietoni, precizând inclusiv că au făcut petiţii pentru montarea unui semafor la această trecere, dar că autorităţile nu ar fi mişcat un deget. „Vina acestor numeroase accidente o poartă şi cei de la Primarie, deoarece au fost strânse sute de semnături pentru montarea unui semafor în acest loc, dar nu s-a luat nici o măsură. De menţionat faptul că această trecere de pietoni este tranzitată zilnic de zeci de copii care merg la parcul de joacă din apropiere“, spune cititorul Ştefan Albu.

Şeful Biroului Rutier Iaşi a precizat însă că trecerea de pietoni pe care ieri a avut loc accidentul este la mică distanţă de o alta, care este semaforizată. „Este prea mică distanţa dintre cele două, şi va încurca foarte mult tra­ficul. Semaforizare este deja la ur­mătoarea trecere. De altfel, pe trecerea pe care a avut loc ieri accidentul s-au produs un număr mic de accidente“, a precizat comisarul şef Gheorghiţă Ciobanu, şeful Bi­roului Rutier.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii