VIDEO START în campania electorală. Războiul de la miezul nopţii

vineri, 03 octombrie 2014, 10:55
3 MIN

Principalele partide au început campania la Iaşi încă de la ora 0.00, pentru a nu pierde nici o secundă. ACL a organizat un marş în miez de noapte, avându-i în frunte pe liderii locali şi mai mulţi parlamentari. PSD nu a scos liderii „la stradă“, ci doar echipele de lipitori, care au acoperit toate cartierele.

Startul în campania electorală a fost luat diferit de partidele din Iaşi. Lipitorii de afişe, dar şi membrii de bază, nu au vrut să piardă nicio secundă din campanie şi au ieşit chiar de la ora 00.00 în oraş cu materiale de propagandă. Fiecare partid s-a mo­bilizat însă diferit. Alianţa Creştin-Liberală a adunat un grup numeros, de circa 50 de persoane, şi s-a întâlnit în faţa Palatului Culturii. În frunte cu Cristian Adomniţei şi Dumitru Oprea, şefi ai filialelor PNL şi PDL, alături de senatorul Varujan Vosganian şi de deputaţii Anton Doboş şi Costel Alexe, dar şi de alţi membri cunoscuţi din PNL şi PDL, grupul a pornit în marş către Piaţa Unirii. Mulţi dintre susţinători au purtat pancarte „Iaşul votează Klaus Iohannis“ şi l-au scandat pe Iohannis.

Cristian Adomniţei a amintit iar de proiectul autostrăzii care a fost şters din Masterplanul de Transport, fiind înlocuit cu un drum expres. Aceştia i-a îndemnat pe ieşeni să-l voteze pe candaditul ACL dacă doresc autostradă. „Dragi prieteni, spuneţi tuturor din Iaşul nostru drag: cine vrea autostradă trebuie să voteze Klaus Io­hannis; cine nu vrea autostradă, îl invităm să voteze cu Victor Ponta. Pentru tinerii din oraşul nostru, nu vor putea să-şi facă un viitor pe măsura viselor lor dacă în continuare vom merge cu asistenţă socială, cu ajutoare. Şi iată ultima rectificare, prin care s-a făcut rost de bani pentru a cumpăra primari, aceşti bani au fost luaţi de la investiţii şi de la co­finanţările proiectelor europene. Anul viitor, ţara asta ce va face? Îmi doresc din tot sufletul copiii acestui oraş, acestei ţări să înţeleagă acest lucru: că nu se poată să ne dezvoltăm dacă lucrăm numai cu ajutoare, aşa cum face Guvernul Ponta“, a spus Cristian Adomniţei.

111 la 93, scorul la bannere

La rândul lor, şi social-democraţii au dat startul mobilizării de campanie tot după miezul nopţii. Aceştia nu s-au organizat în grupuri conduse de parlamentari sau şefi din organizaţii, dar au trimis echipe în toate colegiile electorale, pentru a lipi afişele cu Victor Ponta. „Au fost echipe pe fiecare colegiu în parte, echipe organizate, şi într-o noapte au acoperit tot judeţul. Nu am organizat un start ca la locale, important este să pornim campania cu dreptul, cu toate afişele şi toate bannerele montate“, a spus Daniel Mătăsaru, purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi.

De joi la primele ore, oraşul a fost umplut de afişe electorale, iar zilele acestea urmează să mai apară alte bannere cu candidaţii la prezidenţiale. Partidele înscrise în cursa pentru alegerile prezidenţiale şi-au depus cereri la Primărie încă din luna august pentru a-şi monta materialele cu candidatul la Palatul Cotroceni. Partidul Social Democrat a cerut de la Primărie aprobarea a 111 amplasamente pentru bannere, unele dintre acestea fiind cu două sau chiar trei afişe.

Astfel, partidul ar urma să monteze în jur de 150 de bannere în total, conform listei transmise de municipalitate. Alianţa Creştin-Liberală a solicitat de la Primărie 93 de locuri pentru a-şi ridica bannerele cu candidatul lor, Klaus Iohannis, cererea fiind depusă în data de 16 septembrie. Partidul Mişcarea Populară a solicitat doar 20 de locuri pentru bannerele cu candidatul Elena Udrea. Acestea reprezintă doar cererile venite la Primărie, însă multe dintre organizaţiile de la Iaşi au obţinut aprobări şi de la privaţi sau de la furnizorii de utilităţi.

 

 

SURS FOTO: Cristian Adomnitei si Crucianu Teodor

Comentarii