Rodia, afrodisiacul exotic

vineri, 13 aprilie 2007, 19:16
1 MIN
 Rodia, afrodisiacul exotic

Rodia, Punica granatum, este un fruct exotic, care a patruns si in tara noastra o data cu importul de fructe si legume din tarile orientale. Considerata fructul fecunditatii, basmele si povestile arabe vorbesc despre copii nascuti dintr-o rodie sau de printii adusi pe lume dupa ce reginele mincau o rodie fermecata.

Chiar si in Vechiul Testament este pomenita rodia atunci cind se vorbeste despre traditiile evreilor. Israelul era numit „tara a vinului, a smochinelor si a rodiilor". Astfel ca, in fiecare an, la sarbatoarea Anului Nou Evreiesc, de Roch Haschana, se taia o rodie si i se numarau simburii pentru a afla cite fapte bune a dus cu el vechiul an.

Dar, nu numai fructele sint folositoare. Scoarta si ramurile tinere sau florile au proprietati terapeutice. Fructele contin aproape 85% apa iar restul sint materii azotate, materii grase, zaharoase, celuloza, cenusi, taninuri si elemente amare. Sucul de fructe de rodie este tonic cardiac, tenifug si astringent. De asemenea are si proprietati afrodisiace. Fuctele se pot consuma proaspete, avind un gust mai bun daca se presara putina sare, sau sub forma de suc.

Scoarta rodiei este vermifug si astringenta fiind utilizate in eliminarea teniei sub forma de decoct. Florile au proprietati astringente si sint utilizate tot sub foma de decoct, in uzul extern, in tratamentul leucoreei si in metroragii. De altfel, o data cu patrunderea acestor fructe in alimentatia romanilor, trebuie stiut ca din membranele albe ale rodiei orientalii prepara in amestec cu alte plante un afrodisiac natural.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii