Sa luam masa in America

vineri, 26 februarie 2010, 18:08
2 MIN
 Sa luam masa in America

Desi in zilele noastre bucataria americana este asociata mai mult cu conceptul de fast food trebuie sa intelegem ca de fapt, mincarurile din bucataria de pe continentul american nu sint deloc sinonime cu fast-food-ul. Dezvoltarea economica din ultimii 60 de ani a dus la realizarea acestui renume. Insa daca ne referim la bucataria clasica a amerindienilor atunci vorbim de porumb, fasole si dovleci ca ingredinete principale. Dupa colonizare si-au pus amprenta influentele bucatariilor europene. Pentru azi vom lua masa in stilul bucatariei moderne americane.

Salata Coleslow

Ingrediente: 6 linguri otet, o lingura faina, o lingurita mustar, o lingurita zahar, o lingurita sare, 6 linguri smintina, 20 gr. unt, 300 gr. varza alba, 150 gr. morcovi, 2 tulpini telina, 2 linguri seminte de floarea soarelui

Se pun intr-o cratita sase linguri cu apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul si se lasa la foc mic pina ce dau in clocot amestecind intruna. Se adauga smintina si untul si se amesteca iar pina se topesc. Se toarna sosul intr-un castron, se incorporeaza legumele taiate fisii subtiri si se lasa cel putin doua ore sa se patrunda. Salata se serveste dupa ce s-a presarat deasupra miez de seminte de floarea soarelui prajite.

Cartofi copti de doua ori

Ingrediente: cartofi de marimea unui pumn, cascaval, unt, lapte, ceapa verde, sare, piper

Cartofii spalati se pun la copt in cuptor. Intre timp se "ameteste" putina ceapa verde intr-o lingurita de unt si o lingura de apa. Cind cartofii sint copti pe jumatate se scot si la fiecare cartof se taie pe lungime un capac. Se scobeste miezul cu o lingurita cu atentie sa nu se rupa coaja apoi din miezul de la cartofi, putin unt si lapte caldut se face un piure. Atentie piureul se face cit timp cartofii sint fierbinti, daca nu, cartofii vor deveni clicosi. Se adauga ceapa verde, sare piper si se umplu cartofii cu aceasta compozitie. Deasupra se presara cascaval dupa care cartofii se dau din nou la cuptor pina cascavalul se rumeneste putin. Se poate servi si ca garnitura.

Paste cu nuci

Ingrediente: 1/2 kg paste fainoase, o lingura sare, 200 gr. nuci, 150 gr. zahar brun sau miere de albine

Se fierb pastele fainoase. Nucile se baga putin la cuptor dupa care se dau prin masina de tocat pe o sita cit mai mica. Se scurg pastele, se pun intr-un castron peste care se pun nucile amestecate cu zahar sau miere si se amesteca bine. Se servesc calde, dar sint la fel de bune si reci. (culese de terapeut Simona ROSUT, Arad)

Comentarii