Confesiunile unui asasin economic (II)

miercuri, 27 august 2008, 19:20
2 MIN
 Confesiunile unui asasin economic (II)

Asasinii economici constituie un grup de elita, femei si barbati, asemanator mafiei, al carui rol este sa contribuie la intronarea imperiului global, la dobindirea suprematiei mondiale de o mina de oameni nesatiosi, corporatocratia. Ei utilizeaza institutiile financiare internationale pentru aservirea celorlalte natiuni. Mijloacele includ alocarea de fonduri pentru refacerea infrastructurilor, cu conditia ca doar anumite companii sa se ocupe de realizarea lor.

De altfel, majoritatea fondurilor nici nu parasesc vreodata Statele Unite, facind doar obiectul unor transferuri intre conturi. Deci banii ajung imediat la marile corporatii, apoi tara debitoare este obligata sa-i ramburseze cu tot cu dobinzi si comisioane. In curind, sumele devin atit de mari, incit debitorul nu mai poate plati. Atunci ele sint constrinse sa plateasca prin voturi la O.N.U., gazduirea de baze militare, accesul la resursele lor naturale sau controlul asupra unor rute strategice. Astfel, o noua tara se adauga imperiului global.

Datoria globala a tarilor lumii a III-a a atins 2,5 trilioane de dolari in 2004, de 20 de ori mai mult decit ce se primeste anual ca ajutor. Peste jumatate din populatia lumii supravietuieste cu mai putin de doi dolari pe zi, in timp ce elitele conducatoare, adica 1% din populatia acestor tari, detin 70-89% din resursele tarilor lor, pe care le amaneteaza dupa bunul plac, la sfaturile asasinilor economici. Datorita proiectelor acestora, o tara devine coplesita de datoria sa externa, platind la exterior, din bugetul national, bani care altminteri ar fi trebuit alocati educatiei, hranei si sanatatii. Daca nu poate plati, isi vinde padurile, resursele energetice, minereurile etc.

Lucrurile s-au intensificat dupa 11 Septembrie, cind Washingtonul se temea ca se va opri aprovizionarea cu petrol din Orientul Mijlociu, iar proaspatul presedinte al Venezuelei, Hugo Chavez, nu se arata deloc un tip cooperant, amenintind chiar cu intreruperea livrarilor de petrol. Asasinii economici esuasera in Irak si Venezuela, dar reusisera in Arabia Saudita, Ecuador, Chile, Nigeria, Indonezia s.a.

"Ingeniozitatea constructiei acestui imperiu modern ii eclipseaza pe centurionii romani, pe conchistadorii spanioli si pe colonistii europeni din secolele al XVIII-leasi al XIX-lea". Asasinii economici sint deosebit de abili, avind la indemina si toate lectiile istoriei. Par oameni normali, chiar modesti. Proclama altruismul, prezinta in presa locala diverse actiuni umanitare, participa la conferinte, tin cursuri, prezinta guvernelor proiectele lor financiare. Cu alte cuvinte, lucreaza in deplina legalitate. Asa lucreaza sistemul, un sistem construit pe subterfugii si pe false identitati.

In umbra asasinilor, cum am mai spus, pindesc sacalii, care abia asteapta ca primii sa esueze. Actiunile lor sint violente, ei insceneaza accidente, provoaca disparitii etc. Iar cind si sacalii esueaza, ca in Irak sau Afganistan, tinerii din armata americana sint trimisi "sa ucida si sa moara". In concluzie, o afacere eminamente murdara, pe care cartea lui John Perkins o surprinde in toata "splendoarea" ei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii