Sute de romascani, la coada pentru o locuinta ANL

joi, 23 iulie 2009, 19:12
3 MIN
 Sute de romascani, la coada pentru o locuinta ANL

Cel mai probabil in luna septembrie, o suta dintre romascanii care au solicitat administratiei locale o locuinta construita prin ANL vor primi cheile unei astfel de noi case. In principal, solicitantii care au si copii vor primi apartamente cu doua camere, iar familiile fara copii vor beneficia de garsoniere. Cum lista celor care pot beneficia de o astfel de locuinta este inca deschisa, numarul romascanilor interesati de modul in care se poate obtine o garsoniera sau un apartament ANL este inca mare.

Documentatia care trebuie depusa in vederea obtinerii unui apartament ANL este disponibila pe site-ul Primariei Roman – www.primariaroman.ro – , fiind aprobata prin Hotarirea de Consiliu Local 118 din 18 iunie 2009 referitoare la regulamentele privind locuintele sociale, locuintele din fondul locativ de stat si locuintele pentru tineri, destinate inchirierii. Cererea tip care trebuie completata si depusa la dosarul pentru solicitarea unei locuinte ANL poate fi descarcata din anexa 2.1 a hotaririi de Consiliu Local, afisata pe site-ul Primariei Roman. Pe linga aceasta cerere tip, in care trebuie consemnat numarul de camere solicitat, cei care doresc un apartament ANL trebuie sa mai depuna urmatoarele documente: copie dupa certificatul de nastere al solicitantului, membrilor de familie si persoanelor aflate in intretinere; copie dupa actul identitate al solicitantului, membrilor familiei si persoanelor aflate in intretinere; copie dupa certificatul de casatorie; sentinta de divort definitiva si irevocabila (daca este cazul); documente din care sa rezulte luarea in intretinere a altor persoane (daca este cazul), declaratie notariala din care sa rezulte ca titularul cererii de locuinta si membrii familiei acestuia sau alte persoane aflate in intretinerea sa nu detin si nu au detinut o alta locuinta in proprietate si nu sint beneficiarii unei alte locuinte cu chirie care sa fie proprietate de stat sau proprietate a municipalitatii; contract de inchifriere inregistrat la Administratia Finantelor Publice, in cazul in care solicitantul este chirias in spatiul din fondul locativ privat (mentionindu-se in contract suprafata locuibila); documente din care sa rezulte suprafata locuibila detinuta cu chirie sau tolerat in spatiu (contract, schita locuintei, adeverinta de impunere); documente din care sa rezulte daca solicitantul, un alt membru al familiei sau persoana aflata in intretinere sufera de o boala care necesita, potrivit legii, insotitor sau o camera in plus (certificat medical, daca este cazul); adeverinta de la locul de munca al titularului, insotita de o copie dupa contractul de munca (titularizarea pe post in cazul solicitantilor care provin din domeniul invatamintului, respectiv ordinul de repartitie – pentru rezidenti sau stagiari), sau de o copie dupa carnetul de munca (certificata pentru autenticitate); documente din care sa rezulte nivelul de studii sau de pregatire profesionala a solicitantului (diplome, atestate, certificate, foi matricole); alte documente sau inscrisuri pe care solicitantul le considera necesare in sprijinul indeplinirii criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate in solutionarea cererii.

Dupa verificarea documentelor de la dosar si vizarea copiilor pentru conformitate cu originalul, actele in original sint inapoiate titularului dosarului. Titularul cererii de repartizare a unei locuinte ANL trebuie sa fie major, in virsta de pina la 35 de ani la data depunerii cererii, sa poata primi repartitie pentru locuinta ANL in cel mult 12 luni de la implinirea virstei de 35 de ani. Cererea se efectueaza numai individual si in nume propriu. Titularul cererii de locuinta, precum si ceilalti membri ai familiei sale (sot, sotie, copii, alte persoane aflate in intretinerea sa) trebuie sa nu detina si sa nu fi detinut o alta locuinta in proprietate si sa nu fie beneficiarul unei alte locuinte cu chirie – proprietate de stat sau proprietate a municipalitatii. In acest sens, la dosar se anexeaza acte doveditoare – declaratii autentificate ale titularului cererii si, dupa caz, ale sotiei/sotului si ale celorlalti membri majori din familia acestuia, conform anexei 2.3 a hotaririi 118/2009 a Consiliului Local.

Dupa evaluare, dosarul solicitantului va primi un punctaj calculat conform grilei din anexa HCL 118/2009. Cele mai mari punctaje le pot obtine persoanele care locuiesc drept chiriasi in spatiul locativ privat, in locuinte cit mai mici, persoane care sint casatorite, au mai multi copii in intretinere, eventual persoane care necesita ingrijitori sau o camera in plus. Puncte in plus la evaluare primesc si persoanele care au depus cereri pentru repartizarea unui apartament ANL in urma cu mai multi ani, persoanele care au studii superioare, cele care provin din case de ocrotire sociala si cele care au adoptat un copil.

 

Sursa: Ziarul de Roman

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii