Cea mai sigura victorie

vineri, 12 aprilie 2002, 23:00
2 MIN
 Cea mai sigura victorie

Intr-un fotbal ca al nostru, ipoteza ca Poli sa piarda fotoliul de lider al C1, obtinut cu multe eforturi si sudoare, in urma meciului de astazi cu RATC CFR Moldova nu este buna nici ca pacaleala de 1 aprilie. Argumente sint destule, pornind de la patronat (RATC si fosta Iasi XXI, principalii sponsori ai celor doua grupari se afla in subordinea Consiliului Local Municipal) si terminind cu loturile de jucatori. La gazde se afla foarte multi "actori" formati la Poli, ultima transa de fotbalisti virata dinspre Copou catre "transportatori" cuprinzind 5 nume, imprumutate inaintea returului pina in vara.
Apoi faptul ca 4 dintre jucatorii de baza ai lui Poli, Danut Munteanu, Medeleanu, Chiper si Gheban au fortat etapa trecuta incasarea unor avertismente care i-au suspendat pentru meciul de astazi dar i-au curatat de "galbinare" inaintea derbiului de saptamina viitoare cu Vasluiul, spune iarasi multe despre faptul ca Poli nu concepe astazi sa rateze victoria. Iar gazdele sint mult mai linistite cu postura de victime sigure dupa ce etapa trecuta au cistigat la Falticeni in fata unei echipe, Foresta II, care nu a jucat mai nimic.
In ciuda focului de paie aprins in legatura cu o presupusa motivare exterioara pentru o mobilizare exemplara a gazdelor – care vor fi lipsite de portarul Dulcianu, eliminat etapa trecuta – evidenta diferenta de valoare intre cele doua grupari coroborata cu aspectele prezentate anterior tuseaza un tablou care nu-l poate duce pe un parior serios decit la un "2" solist.
Inainte de ora 11.00, RATC ocupa locul 12 in clasament (22 de puncte, -8 la adevar) iar Poli conduce atit ierarhia la zi (48 de puncte) cit si pe cea de la "adevar" (+18).
In tur, gruparea din Copou a invins cu 2-1.
Cealalta echipa ieseana, Telecom joaca la Negresti, care a invins in tur la Iasi, cu 1-0.
Celelalte meciuri ale etapei sint: FC Botosani – Aerostar Bacau (in tur 2-0); Sportul Municipal Vaslui – Foresta II Falticeni (2-1); Gloria Zemes – CFR Pascani (0-0); Rulmentul Birlad – Bucovina Radauti (1-0); Rafinaria Darmanesti – Ceahlaul II Tirgu Neamt (1-0); Minerul Crucea – Cimentul Bicaz (0-0). (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii