Daca iese, bine!

marți, 20 septembrie 2005, 23:00
2 MIN
 Daca iese, bine!

Inca din momentul tragerii la sorti a partidelor din „16”-imile Cupei Romaniei la fotbal, antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, a decretat ca aceasta competitie nu constituie o prioritate. „Nu avem sanse sa cistigam Cupa, iar lupta in campionat e aspra. De ce sa ne complicam?” a fost motivul oferit de tehnicianul iesean, care anunta saptamina trecuta ca va merge la Dej, pentru meciul cu formatia locala Unirea, cu o garnitura bazata pe rezerve.
Popa nu si-a schimbat optiunea intre timp, Politehnica deplasind ieri, spre Ardeal, o delegatie „subtire” la propriu si figurat. Doar 15 jucatori (majoritatea, rezerve) condusi de „secundul” Narcis Ciocirlan s-au urcat in autocarul ce a facut o halta peste noapte la Bistrita, unde a ajuns si Ionut Popa, plecat simbata dis de dimineata din Iasi pentru a urmari Dejul pe viu intr-un meci de B si pentru a trage o fuga acasa, la Arad. Ceilalti 9 jucatori din lot apti de joc (Arhire si Bernard sint accidentati) au ramas in Copou, unde vor pregati meciul de duminica, cu Steaua, sub comanda antrenorului de portari, Ioan Cimpeanu.
Chiar in conditiile amintite, divizionara A pare a avea prima sansa in partida de astazi. Asta deoarece jucatorii de baza Onofras, Ilie ori Ciobanu pot da greutate unei echipe ce va contine si alte nume cunoscute ce nu au apucat sa se impuna la Poli (Vrajitoarea, de exemplu) ori fotbalisti transferati in vara si care, teoretic, trebuie sa se afirme dupa ce nu au apucat sa joace nici un minut la echipa mare (Raponi, Cata, Sighiartau).
Despre gazde se stie ca reprezinta „satelitul” formatiei feroviare clujene, antrenorul Ioan Tataran contind pe jucatorii ce nu intra in vederile lui Dorinel Munteanu. Printre jucatorii mai cunoscuti ai Dejului ce au evoluat in ultima etapa din B3 (unde Unirea ocupa locul 10, ce ar putea fi primul neretrogradant, cu 5 puncte din 5 meciuri si -1 la „adevar) se numara Gorga, Goia si Gosa.
Formatia probabila a Politehnicii: Marc – Beceru, Ciobanu, Ilie, Raponi – Onofras, Tincu, Mitruc, Bogdanovic, Ciubancan – Vrajitoarea. Rezerve: Plesca, Cata, Stanciu si Sighiartau.(Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii