De la Hidegkuti la Mutu

miercuri, 23 aprilie 2008, 23:01
2 MIN
 De la Hidegkuti la Mutu

Adrian Mutu si colegii sai de la "squadra viola" pornesc primul asalt spre finala Cupei UEFA de la Manchester, pe pamint britanic. Partida Glasgow Rangers – Fiorentina are o rezonanta istorica, reprezentind prima finala jucata in defuncta Cupa a Cupelor, acum 47 de ani. Finala s-a disputat in doua manse si Fiorentina, echipa antrenata de fosta glorie maghiara Nandor Hidegkuti a cistigat cu 2-0 la Glasgow si cu 2-1 la Firenze.

Cele doua echipe s-au intilnit rar prin asemenea competitii, datorita faptului ca Fiorentina nu a avut intotdeauna acces in high-life-ul fotbalului european. In schimb, Glasgow Rangers a fost o prezenta constanta in Europa, laudindu-se cu Cupa Cupelor cistigata in 1972. Suporterii lui Rangers nu uita, insa, ca ultima prezenta scotiana intr-o finala europeana, apartine dusmanilor de la Celtic, asa ca vor incerca sa egaleze sau chiar sa depaseasca performanta din 2003.

Ambele echipe s-au calificat in semifinale, dupa ce au dezamagit in prima mansa: Fiorentina cu Eindhoven si Rangers cu Sporting Lisabona. In ciuda acestor elemente comune, favorita dublei manse este formatia antrenata de Cesare Prandelli, unul dintre argumente fiind Adrian Mutu.

Pe "Allianz Arena", doar in aparenta o confruntare intre David si Goliath. Cu toate ca Bayern domina imperial Bundesliga (dar ce mai conteaza Bundesliga in fotbalul de astazi?), formatia germana a suferit ingrozitor in dubla cu Getafe, accesul in semifinale in fata bravei formatii de linga Madrid, datorindu-se norocului si lui Luca Toni, golgeterul care a cistigat prin reusitele sale si Cupa Germaniei in fata Borussiei Dortmund. De partea cealalta, Zenit St. Petersburg, formatie care a dovedit ca maninca francezi (si, mai nou, nemti) pe piine. Sa treaca, oare, formatia lui Dick Advocaat si de Bayern? Greu de crezut, dar nu-i exclus.

Ambele partide sint programate la ora 21,45, meciul de la Glasgow fiind transmis in direct de Pro TV, iar partida de la München, pe Telesport.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii