Dusuri scotiene la Poli

joi, 22 ianuarie 2009, 21:35
2 MIN
 Dusuri scotiene la Poli

Finantele Politehnicii Iasi oscileaza, in continuare, intre "cald" si "rece". Ieri a aparut o veste buna pentru fotbalisti, care au primit salariile pe luna octombrie, sursa de alimentare fiind Fundatia Sportului Iesean. In mod normal, astazi ar trebui ca jucatorii sa intre in posesia sumelor amintite, urmatorul pas care trebuie facut vizavi de componentii lotului fiind achitarea drepturilor salariale pe luna decembrie, bani care ar fi trebuit platiti pina pe 15 ianuarie. Daca restantele vizavi de angajati sint acum intr-o toleranta admisibila, asa cum era si prognoza facuta la sfirsitul anului trecut, nu la fel se poate spune despre nivelul datoriilor catre bugetul de stat si terti. Acestea ramin la cote ridicate, sperantele pentru diminuari la acest capitol fiind legate de dezghetarea contributiilor actionarilor privati. Momentul cert in care acest lucru se va intimpla se va sti abia atunci cind cele opt societati implicate la Poli vor emite biletele la ordin solicitate la ultima Adunare Generala a Actionarilor FC Politehnica.

Transferuri pe sponci

Alternanta "cald-rece" in ceea ce priveste banii clubului continua daca luam in calcul alte doua capitole importante. Sumele necesare pregatirii de iarna nu par a fi o problema majora, economiile facute prin derularea cantonamentului in Copou echilibrind o balanta ce putea fi deranjata de cresterea cheltuieilor generata de locatia celui de-al doilea turneu, Antalya (cel mai probabil, se va sta in Turcia intre 4 si 16 februarie), unde va fi mult mai scump decit prognozata expeditie in Republica Moldova. La "rece" ajungem atunci cind ne referim la fondurile necesare campaniei de transferari, fiind tot mai clar ca Poli nu poate investi mare lucru la acest capitol. Tocmai din aceasta cauza, oficialii ieseni cauta tot soiul de solutii ieftine, fie imprumuturi pina in vara, fie achizitionarea unor jucatori liberi.

Altfel, ieri s-a perfectat si un joc amical, cu Zimbru Chisinau, testul, ultimul inaintea startului returului, urmind a se derula pe 21 februarie. Poli cauta acum adversari pentru turneul din Antalya, acolo unde antrenorul Cristiano Bergodi isi doreste sa dispute minimum cinci jocuri amicale.

Comentarii