Fotbal putin, nervi multi in tribune

luni, 08 martie 1999, 00:00
4 MIN
 Fotbal putin, nervi multi in tribune

Stadion Emil Alexandrescu, teren moale, 3 500 spectatori.
FCM Poli: Cimpeanu – Gavrilescu, Urdaru, Petrache, Bordeanu – Botan (’52 Manole), Ilie, Cotan, Tiron (’66 Ionescu) – Stancu (’88 Sandu), M. Cojocaru.
Rulmentul: Anghel – Stuparu, Miruta, Tudor, Soreata – I. Cojocaru, Cristescu, Bratu, Marinescu – Balauru (’87 Mitroi), Ivan (’79 Pirvan).
Cartonase galbene: Balauru, Bratu.
Au arbitrat focsanenii C. Rusu, V. Burga, I. Basturea.
Observator FRF: G. Ene (Bucuresti).
1-0, min. 78: Manole suteaza din careu din lateral dreapta iar Stancu aflat in fata portii impinge din cadere mingea in poarta.
Simbata, ora 11 si ceva. Locul dialogului: stadionul din Copou. "Am ajuns la sapa de lemn". "Cum sa nu fie asa de vreme ce Remes e la Finante?". Un mosulica avind o cusma in cap intra si el in vorba: "Muresan asta nu se pricepe deloc la agricultura." "Hai domnule ca la fotbal si la agricultura se pricepe tot romanul" i se reteaza scurt. "Hai sa ne mai uitam la fotbal". "Inseamna ca nu esti roman. Care fotbal?" Nervii spectatorilor cresc pe masura scurgerii timpului mai ales ca se realizeaza din ce in ce mai tare ca termenii "tactica" si "reusite" sint inlocuite de "haos" si "bilbe". Si cum nervii nu erau suficienti, statia de amplificare a stadionului incepe sa joace rolul de picatura chinezeasca, biziind intermitent. Doar un individ care-l imbratisase prea tare pe Bachus de dimineata si care facea echilibristica cu baietelul lui deasupra capului mai retin spectatorii in tribune. Impasibili, jandarmii se gindesc la mineri, la Costesti sau la orice altceva si este nevoie doar de interventia spectatorilor pentru ca hohotele de plins ale pustiului speriat sa fie oprit. Intre timp, in teren nimic nou. Ba da! Echipele pleaca la cabine. S-a si terminat prima repriza!
"Zeul Fotbal" isi mai trimite ceva ambasadori spre Copou abia dupa pauza. Dupa ce Balauru rateaza singur, singurel cu Cimpeanu (min. 48) Poli incepe sa mai lege cite ceva si asta abia dupa intrarea lui Manole. Stancu amina insa golul in minutul 53, Tudor respingind cu piciorul pentru ca teleormaneanul ajuns pe meleaguri iesene sa joace rolul lui Brutus cu 12 minute inainte de final scutindu-l pe arbitru sa mai puna umarul la avintul lui Poli. Emotiile nu se termina insa pentru ieseni, oaspetii trecind pe linga egalare pe finalul meciului mai ales prin Pirvan (min. 88).
La final multi dintre spectatori spuneau ca daca Poli va juca asa si in continuare vor mai veni la stadion doar daca vor fi platiti…
+ Cu toate ca intrarea a fost libera, la stadion au fost cam tot atitia spectatori citi erau pe vremea cind locurile erau cu taxa. Au avut ceva presimtiri iesenii? + Mihai Romila a spus ca elevii lui au fost obositi deoarece in cantonamentul de la Aroma Viilor muzica a cintat pina la 5 dimineata. Tehnicianul iesean a mai adaugat ca ambele virfuri ale lui Poli au fost in pioneze, Cojocaru jucind cu 38 de grade datorita unei gripe iar Stancu nefiind recuperat suta la suta dupa accidentare. + Pe tricourile alexandrenilor era inscriptionat Koyo, numele unei societati japoneze care face afaceri cu Fabrica de Rulmenti din Alexandria. + Apropo de tricouri, iesenii au fost echipati intr-un nou si superb echipament alb-albastru achizitionat din Anglia de Phillip Duong, chinezul ce face parte din Consiliul de Administratie al FCM Poli. + Paleta coloristica a ghetelor fotbalistilor a trecut de la clasicul negru pe la alb (Petrache, Anghel), rosu (Cojocaru) si chiar verde (Miruta). + Maseurul oaspetilor, strigat Toby, putea fi lesne confundat cu un strain datorita culorii sale care te ducea cu gindul la abanos. + Conform crainicului stadionului Sandu a intrat de doua ori pe teren, el fiind confundat cu Ionescu. Daca nici iesenii nu sint cunoscuti… + In pauza meciului au fost prezentati jucatorii de la FCM Poli Iasi antrenati de Nicu Ursache care au iesit campioni national la minifotbal la inceputul acestui an. + In etapele urmatoare nu este exclusa folosirea de ieseni a lui Decu, jucator ce a fost prezent la Iasi la sfirsitul saptaminii. + Mihai Romila (antrenor principal FCM Poli): "E foarte usor sa spui ca mergi la promovare cind aduci un singur jucator. Am avut doar 5 zile de antrenament pe iarba si asta s-a simtit. M-a nemultumit jocul slab de la mijlocul terenului mai ales din prima repriza, prestatia lui Cotan si Botan care au carat baloanele precum si circulatia lenta. O data cu intrarea lui Manole s-a schimbat si fata jocului. El nu a fost titular pentru ca face doar faza ofensiva nu si pe cea defensiva iar in fotbalul modern acest lucru nu este posibil. Pe Puscas nu l-am folosit pentru ca in ultimele zile a mers mai multe nopti pe tren pentru a-si rezolva legitimarea. Avind un obiectiv de atins vom mai sacrifica si spectacolul pentru a ne atinge telul. Sper ca Poli sa ajunga la forma optima la meciurile cu Romanul si Rocar". + Adrian Boingiu (antrenor principal Rulmentul): "Cum noi avem doar un jucator care a jucat in A, Cristescu, unul care a fost in lotul unei prim-divizionare, Anghel iar 60 % din echipa este alcatuita din jucatori care vin din C era firesc sa avem emotii si de aceea nu am avut mai mult curaj in atac. Sint usor mihnit pentru ca mi-as fi dorit sa obtinem un punct. Jocul a fost de angajament, experienta spunindu-si cuvintul". (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii