Ilie Dumitrescu refuza Iasul!

vineri, 26 februarie 1999, 00:00
2 MIN
 Ilie Dumitrescu refuza Iasul!

Asa cum am anticipat, Ilie Dumitrescu a refuzat oferta de a deveni presedinte la FCM Poli Iasi. Semnelor care prevesteau aceasta veste si pe care le-am anuntat de ieri (neurcarea fratelui sau, Bogdan, in Copou, la pregatirile echipei, necontactarea nici unui membru al Consiliului de Administratie al FCM Poli de la plecarea lui din Iasi, etc.) s-a adaugat confirmarea variantei de nevenire la amicalul Otelul Galati – FCM Poli Iasi pe care am anuntat-o in numarul de ieri. Reamintim ca fostul international spusese luni ca va asista la acest meci si va anunta atunci oficial decizia sa.
Contactat telefonic in cursul amiezii de ieri, Ilie Dumitrescu ne-a declarat: "Am studiat in amanuntime actele clubului, contractele jucatorilor precum si variantele de sustinere materiala a clubului iesean si am ajuns la concluzia ca, la ora actuala, nu sint baze solide pentru a sustine un club care urmareste performanta si profesionismul adevarat. Cum am inteles ca nici oficialitatile locale nu ar fi facut mai mult pentru Poli odata cu venirea mea, am ajuns la concluzia ca trebuie sa refuz oferta de preluare a presedintiei clubului iesean deoarece trebuie sa fiu foarte atent in ceea ce priveste primul meu pas in noua cariera si sa elimin orice risc."
Punctul de vedere al clubului iesean fata de aceasta decizie ne-a fost prezentat de purtatorul de cuvint al Consiliului de Administratie, Constantin Benta: "Noi i-am oferit puteri depline la Iasi, inclusiv cea de a investi in echipa, si sansa de a se afirma in noua sa postura. Un succes in ceea ce priveste promovarea unui club de traditie ca Poli care se cauta de multa vreme, ar fi insemnat un excelent debut in cariera sa actuala. Varianta refuzului datorata starii materiale a clubului nu cred ca sta prea tare in picioare pentru ca inca de la prima intilnire cu domnul Vlasov, presedintele CA, a fost informat exact despre cit putem noi oferi la ora actuala. De ce a mai venit la Iasi? Oricum, cred ca desprinderea de Bucurestiul caldut era destul de grea… In ceea ce ne priveste vom incerca totusi sa prindem locul de baraj."
Daca oficialii ieseni nu pareau descumpaniti de acest refuz, fotbalistii "alb-albastri" care se gindeau deja la cum le-ar sta in buzunar cite 1 000 $ prima de victorie in cazul unor meciuri foarte importante (asa cum suna una dintre propunerile lui Ilie) s-au cam dezumflat serios.
Asadar visul frumos al iesenilor care vedeau in venirea lui Ilie in fruntea lui Poli drept o garantie a promovarii echipei fanion a orasului a murit dupa nici o saptamina… (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii