In zodia balantei

marți, 24 februarie 2009, 23:46
3 MIN
 In zodia balantei

Inter – Manchester, sau mai exact Mourinho – Ferguson. Portughezul este considerat de foarte multa lume cel mai bun antrenor din lume, insa nici Sir Alex n-a imbatrinit degeaba pe banca "diavolilor" de pe "Old Trafford". Aceasta a fost partida care a electrocutat planeta fotbalului inainte de a se disputa, desi nu putini spunea ca, in conditiile unei infruntari la un asemenea nivel, n-ar fi fost exclus un meci bihlit, intre doua echipe care se pot anihila reciproc, mai ales ca cei doi mega-antrenori se cunosc destul de bine din nesfirsitele confruntari Chelsea – ManU din "Premier League". In primul act al piesei de pe "Giuseppe Meazza", asezarea 4-4-2 a lui sir Alex a avut cistig de cauza in fata sistemului 4-3-3 al lui don José. La rampa au iesit Ryan Giggs si Cristiano Ronaldo, care – impreuna cu coreeanul Park si bulgarul Berbatov – n-au lasat Interul sa respire. Fazele fixe au fost cosmarul celor doi fundasi centrali interisti, Chivu si Rivas (doar primul a facut fata), iar cornerele executate de Giggs si loviturile libere obtinute pentru Ronaldo (surprinzator de dese) au reprezentat un cosmar pentru portarul Julio Cesar. Si astfel s-a facut ca Inter a prins poarta lui van der Sar in doar ultimele cinci minute ale reprizei.

Ce-o fi spus Mourinho in vestiar la pauza numai el si jucatorii nero-azzuri stiu, cert este ca in primele minute ale partii secunde a aparut pe teren un alt Inter, cu un Adriano mult mai decis si cu un Ibrahimovic trezit din apatie. Toata aceasta furie milaneza a durat doar un sfert de ora, furie care n-a reusit decit sa demonstreze ca United are si o aparare solida, in ciuda absentei lui Nemanja Vidic (suspendat). Spre final meciul s-a echilibrat, capatind chiar accente haotice, marile ocazii apartinind pe deoparte lui Giggs (superba actiune individuala, finalizata nefericit) si de cealalta parte lui Adriano. Singurul meci fara gol din prima zi a optimilor Ligii Campionilor s-a incheiat cu o "bomba" a lui Ronaldo din lovitura libera si cu un rezultat favorabil formatiei lui sir Alex, care joaca returul pe "Old Trafford".

Chivu a fost integralist la Milano, dar si celalalt roman prezent in Liga Campionilor, Cristi Sapunaru, a jucat titular in partida Atletico Madrid – FC Porto, incheiat cu un rezultat foarte bun pentru echipa lusitana, 2-2, romanul fiind schimbat in minutul 79. Un meci frumos, in care cuplul trasnet de atacanti ai madrilenilor, Agüero – Forlan, a fost batut de Lisandro, virful lusitan. Celalalt duel anglo-italian al zilei, Arsenal – Roma, a fost cistigat de "tunari" (printr-un penalty obtinut si transformat de van Persie) in timp ce Barcelona, electrocutata la inceput de maiestria lui Juninho la lovituri libere,  a reusit sa obtina remiza la Lyon, datorita inspiratiei lui Thierry Henry. Rezultate, marcatori: Inter Milano – Manchester United 0-0; Arsenal – AS Roma 1-0. Van Persie (’37 – penalty); Atletico Madrid – FC Porto 2-2. Maxi Rodriguez (‘3), Forlan (’45^2) / Lisandro (’22, ‘72); Olympique Lyon – FC Barcelona 1-1. Juninho (‘5) / Henry (’67)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii