Mijlocasii de banda – cheia meciului

duminică, 06 aprilie 2008, 22:24
3 MIN
 Mijlocasii de banda – cheia meciului

Politehnica Iasi si-a pierdut invincibilitatea pe propriul teren in 2008, dupa esecul inregistrat vineri in fata Unirii Urziceni. Cheia partidei a fost prestatia mijlocasilor de banda ialomiteni, Onofras si Mara, care, pe linga faptul ca au generat multe faze periculoase, au semnat si toate golurile oaspetilor. Cei doi fotbalisti au profitat din plin atit de erorile unei linii de fund iesene eterogene (Ilie si Kalai, inlocuitorii lui Onut si Pecnik nu s-au integrat) dar si de lipsa de sustinere a acesteia din partea linei mediane.

In acest compartiment, singurul inchizator folosit, Milea, nu mai stia incotro s-o apuce in momentul rapidelor atacuri ale oaspetilor, iar jucatorii de banda ieseni nu coborau dupa adversarii directi, mai ales in momentele in care acestia se insinuau in centru.

De altfel, toate golurile Unirii au aparut ca urmare a unor executii din zona centrala a careului Politehnicii, in momente in care fundasii ieseni se ocupau de virfurile Stancu si Danalache, iar Mara si Onofras apareau nemarcati la finalizare.

Daca la capitolul organizare defensiva a fost surprins de Dan Petrescu, Ionut Popa negasind solutii de a anihila punctele forte ale ialomitenilor (de exemplu, un al doilea inchizator ar fi putut crea doua triunghiuri pe laturile terenului, care aveau sanse mai mari de a "absorbi" cursele lui Onofras si Mara), tehnicianul iesean a gindit logic atunci cind a pus accentul la finalizare pe suturile de la distanta si momentele fixe de joc, adica exact ceea ce trebuie facut pe un teren greu.

Drept urmare, Poli si-a creat, ca si Unirea, sapte ocazii de gol (pe un teren greu e o medie destul de mare, mai ales pentru o echipa ca Iasul, "economa" in general la acest capitol), cinci dintre ele (inclusiv primul gol) venind fie din lovituri libere, fie din suturi de la distanta. La numar de ocazii egale, diferenta s-a facut si datorita sansei (cele trei suturi periculoase ale gazdelor din intervalul de minute 26-33 care nu au fost concretizate ar fi putut intoarce inainte de pauza sensul jocului), dar si interventiilor lui Stelea din actul doi.

Astfel, Unirea a reusit sa se impuna si sa-si concretizeze pe tabela superioritatea etalata in joc. Pentru Poli vin vremuri grele, partidele din aceasta saptamina, cu Rapid (miercuri) si UTA (duminica), capatind conotatii teribil de importante in conditiile in care ecartul fata de locurile retrogradabile s-a strins la cinci puncte.

Poli-catalog

Branet (5) – a avut dificultati majore in a se adapta conditiilor de joc; a respins de doua ori balonul in fata, generind ocazii ale oaspetilor si a prins in doi timpi sutul lui Onofras din minutul 80.

Homei (5) – coordonare nereusita cu Ilie.

Ilie (4,5) – gafe multe.

L. Munteanu (5) – s-a descurcat greu fara Onut linga el; pe final a incercat sa impulsioneze atacul.

Kalai (4) – depasit cu regularitate.

Milea (4,5) – nu a reusit sa stringa culoarele; marcaj larg la Mara, la primul gol.

Buta (5) – un sut bun, in minutul 33, si cam atit.

Bersnjak (5) – da senzatia ca nu i-a priit invoirea de citeva zile primita pentru a pleca acasa inaintea meciului de la Tirgu Jiu.

Naidin (5) – a iesit la rampa in minutul 26, cind a avut un sut blocat; in rest, se simte ca nu este suta la suta refacut.

Sfirlea (5) – a muncit, fara a avea rezultate notabile.

Cristea (7,5) – un gol, cu o executie de senzatie, o pasa decisiva, alte doua lovituri libere foarte periculoase.

Miclea (5) – un sut bun, in minutul 74.

Paruolo (6) – a inscris cu o lovitura de cap frumoasa, in minutul 83, dind iluzia ca meciul poate fi relansat.

Straton a intrat in minutul 83.

Incident ingropat

Simbata seara, incidentul aparut in timpul meciului intre antrenorul Ionut Popa si jucatorul Unirii Urziceni, Bogdan Mara, a fost ingropat, fotbalistul spunind ca "nu este nici o problema intre mine si domnul Popa".

Mara a detaliat de ce s-a razgindit: "La inceput, am crezut ca a fost un gest intentionat din partea domnului Popa, insa am discutat cu el si mi-a explicat ca a fost o simpla bariera atunci cind a crezut ca ne vom ciocni. M-am impiedicat si am cazut, insa, dupa ce am revazut si faza, cred ca nu a fost ceva premeditat" a spus Mara.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii