"Hodorogea nu e un tradator"

sâmbătă, 27 ianuarie 2001, 00:00
3 MIN
 "Hodorogea nu e un tradator"

Misterul continua sa planeze asupra mult-mediatizatei "dezertari" a boxerului iesean Cristian Hodorogea, despre care nu se stie nici in momentul de fata unde se afla, dupa ce, duminica seara a fost dat disparut la Londra. Hodorogea, in virsta de 23 de ani, ar fi trebuit sa sustina marti o partida in compania boxerului englez Marc Gallagher, la categoria 58,5 kg, in deschiderea intilnirii dintre Toni "Bad Boy" Badea si Richard Williams. Pugilistul iesean a disparut, cu doua zile inaintea galei, dupa ce a plecat sa alerge in jurul hotelului "Posthouse Bloomsmburry", din Londra, avind asupra sa si pasaportul. Hodorogea, care ar fi trebuit sa incaseze o bursa de aproximativ 2.000 de marci germane pentru meciul cu Marc Gallagher, mai are viza pentru Marea Britanie pina pe 16 februarie. Sotia lui, Ramona, sustine ca acesta a sunat-o din Irlanda si ca i-a spus ca a renuntat sa mai boxeze in gala de la Londra deoarece avea trei kilograme in plus fata de categoria sa.
Mai multe detalii despre escapada londoneza a pugilistului iesean ne-a dat antrenorul sau, Nicu Brinzei, care nici la ora actuala nu-si explica gestul lui. "Pe Hodorogea, crescut de mine de cind avea 10 ani, nimeni nu-l stie mai bine. Am ramas masca, atunci cind am aflat ca nu va mai lupta, pentru ca nu am simtit nici un muschi pe el, nici o rasuflare ca ar vrea sa faca acest gest. Sint convins 99% ca a fost influentat acolo de cineva. Teoria ca s-a speriat ca nu poate intra in greutate pentru a boxa este falsa, pentru ca cele 1,6 kilograme pe care le avea in plus le putea da jos lejer", spune antrenorul. "Boxa, lua cele 2000 marci si dupa aia fugea, daca avea in gind din tara sa ramina acolo. Putea lejer sa faca acest lucru pentru ca la sfirsitul galei, am fost vreo 14 persoane, inclusiv Toni Badea, la un restaurant chinezesc unde s-a stat ore intregi. In plus, la cit de bine era pregatit sigur il batea pe Gallagher si-i crestea si cota, putind apoi sa fie cerut de cei care l-au vazut acolo. Pai si la antrenamentul pe care l-am facut in sala unde s-a pregatit Badea canadienii m-au innebunit de cite ori au spus <Verry good> cind il vedeau pe Cristi cum lucreaza. Oricum, eu nu cred ca a ajuns in Irlanda, asta poate fi doar varianta pentru a linisti familia si lumea", argumenteaza Brinzei ipoteza sa. Privind cu nostalgie la echipamentul alb cu dungi verzi pe care Hodorogea trebuia sa-l imbrace la Londra, tehnicianul ofteaza din greu: "Nu numai imaginea noastra a avut de suferit de pe urma acestui gest, dar si coechipierii lui. Michel Nseir, patronul societatii "Michael Com", care infiintase "Box Club Michael 2000" la care lupta Hodorogea, m-a anuntat ca a decis sa nu-i mai salarizeze nici pe Mihai Gearba si Gabriel Fandarac, alti doi pugilisti de mare valoare pe care-i pregateam. Drept urmare, acestia au ramas fara nici un sprijin financiar iar Constantin Velea, multiplul campion national de juniori, nu mai poate nici el trece la profesionism".
"Nu-l condamn pe Cristi pentru gestul lui, pentru ca lumea ar trebui sa vada si cauzele care-i fac pe sportivi sa faca aceste gesturi. Sa nu uitam ca si Badea a ajuns in Canada, dupa ce a fugit de la lotul national si nimeni nu l-a facut tradator. Imi pare rau doar ca de pe urma acestui gest au de suferit alti boxeri. Personal, inteleg si gestul sponsorului de a-si retrage sprijinul dupa un asemenea fapt, insa ma intreb ce putem face in viitor cu talentele care se ridica", a incheiat Brinzei subiectul Hodorogea.
Trecind la meciul lui "Bad Boy", tehnicianul iesean si-a exprimat nedumerirea fata de modul in care acesta si-a pregatit apararea titlului: "Nu-mi venea sa cred cum era incalzit de cei doi antrenori canadieni pe care-i avea. Era moale si nimeni nu-i spunea nimic. Apoi, nici unul nu-i striga sa fragmenteze meciul, sa tina sau sa-l ia in brate pe englez atunci cind era in dificultate. La sfirsit, Toni era suparat rau, insa si-a pastrat bunul simt si modestia pe care a aratat-o inca de cind ne-am vazut, cind ne-a ajutat foarte mult in Anglia". (Ovidiu MINEA)

Comentarii