Victorie pentru detractorii lui Poli

miercuri, 26 mai 1999, 23:00
4 MIN
 Victorie pentru detractorii lui Poli

Stadion Emil Alexandrescu, teren in stare proasta, vreme frumoasa, 300 spectatori.
Poli: Cimpeanu – Onofras, Cojocaru, Petrache, Bordeanu – Botan, Ilie, Matinca, Ionescu – Corjan (’35 Sandu; ’65 Cotan), Puscas (’72 Serban).
Metrom: Cernica – Stamate (’78 Tatarciuc), Cazangiu, Seitz, Elca, I. Mihai – Dirvareanu (’78 Babes), Tudorici, Visan, Ghindaru – Manole.
Cartonase galbene: Botan, Matinca.
Cartonas rosu: Ilie (’88).
Arbitri: P. Radu; I. Purcaru (ambii din Bucuresti), E. Urcan (Bistrita).
Observator FRF: M. Crutescu (Bucuresti).
1-0, min. 75: Cotan centreaza de pe dreapta si Serban, nemarcat in careu, inscrie cu capul.
La pauza meciului, managerul SC Iasi XXI (societate creata la ultima promovare a lui Poli in prima liga de CM si CJ Iasi in scopul sprijinirii fotbalului iesean), Romeo Olteanu a urcat la tribuna oficiala si a spus: "Primarul mi-a comunciat ca daca Poli nu bate azi, fotbalul nu va mai primi nici un ban nici de la SC Iasi, nici din taxa pentru sport!" Surprinzator, VIP-urile prezente la loja (care, teoretic, ar trebui sa fie trup si suflet linga echipa) nu au reactionat in nici un fel ba, mai mult, prestatia modesta a "alb-albastrilor" a fost ironizata in fel si chip si cind trebuia si cind nu. Suspiciunile au planat asupra acestei partide inca dinaintea meciului, ambele echipe fiind cantonate marti la hotelul Unirea, zvonurile aparute spunind chiar ca primele iesenilor erau mai sigure si mai tentante in cazul unei infringeri. Gafele unor fotbalisti gazda au dat credit si mai mult "gurilor rele" insa, pina la urma, cirtitorii au plecat bombanind acasa, victoria semnata de Serban mai aminind atit de dorita "condamnare" a fotbalului iesean.
Pe ansamblu, dupa aspectul jocului, victoria gazdelor este nemeritata, brasovenii avind o repriza secunda pe care au dominat-o cu autoritate insa Ghindaru (’56) si Tudorici (’62 si ’89) din pozitii ideale nu au atins tinta in vreme ce, de partea cealalta, doar sutul lui Cotan (’79) i-a dat ceva emotii lui Cernica. Cel mai ghinionist jucator de pe teren poate fi desemnat Cazangiu care, in ultimul minut de prelungire din cele trei (care s-au transformat in patru) aratate de P. Radu, a trimis o "torpila" in bara transversala dupa o lovitura libera de la marginea careului mare "miscata" usor. Prima parte fusese mai echilibrata numarul fazelor mai interesante fiind egal, 3-3, Cojocaru (min. 4, 42 – suturi de la distanta boxate in corner) si Corjan (min. 12 – "cap" prins de Cernica) respectiv I. Mihai (‘7 – blocat in ultima instanta), Cazangiu (’10 – sut "peste") si Manole (’45) accelerind pulsul asistentei.
Una peste alta, victoria caruia lui Poli nu-i foloseste decit la orgoliu poate fi mult mai folositoare decit pare la prima vedere chiar daca a fost obtinuta in conditiile unui meci mai mult decit modest.
+ In minutul 21 Seitz i-a strigat lui I. Mihai pe care "valul" il cam ducea in fata: "Bai Misule, tu joci fundas stinga!" + Fata lui Virgil Rosu, antrenorul oaspetilor avea pe finalul meciului, fara exagerare, culoarea rosie. + Suparat ca a fost schimbat foarte repede, basarabeanul Corjan a spus la sfirsitul meciului ca nu va mai veni la echipa. + Petrache, foarte injurat de la tribuna oficiala pe parcursul meciului, a venit si a aplaudat in aceasta directie atit la gol cit si dupa sfirsitul meciului cind a spus ca a jucat intr-un picior. + In vestiarul gazdelor era veselie mare, singurul injurat fiind Romeo Olteanu cel despre care jucatorii sint convinsi ca "baga strimbe" primarului pentru a renunta la sprijinirea financiara a fotbalului. "Si de meciul cu Buzaul, cind el era in China, i-a spus primarului Simirad ca l-am vindut. Vrea sa ia banii de la fotbal si sa-i dea la handbal sa-si faca el imagine" a spus, sub rezerva anonimatului, unul dintre jucatorii ieseni. + Referitor la viitorul meci, din "deplasare", cu FC, care poate aduce punctele salvatoare pentru Metrom, antrenorul V. Rosu a spus: "FC-ul nu a pierdut nici un meci acasa. Sansa noastra poate apare daca vor juca cu mai multi juniori. Am ajuns sa avem emotii si datorita unor rezultate curioase dar si faptului ca cele 3 (in acest moment unul dintre elevi a strigat: "4!" tehnicianul dindu-i dreptate) prime restante au introdus o stare de nemultumire in lot". + M. Danila (antrenor Poli): "Ma bucur pentru rezultat, daruire si corectitudinea jucatorilor in conditiile in care presiunile vizavi de acest meci au fost fantastice. Nu pot sa spun mai multe pentru ca nu ar ajunge un ziar intreg!" + V. Rosu (antrenor Metrom): "Joc de B, pe alocuri chiar de C! Multi dintre elevii mei nu au fost concentrati, necrezind ca pot obtine o victorie la Iasi pentru ca un egal nu ne folosea prea mult. S-a simtit lipsa celor 4 titulari, Gorga, Marsavela, Mircioiu si Movila, primii suspendati, ultimul accidentat". (Ovidiu MINEA)

Comentarii