Vorbarie goala

miercuri, 16 aprilie 2008, 20:58
3 MIN
 Vorbarie goala

Mult trimbitata consolidare a situatiei financiare de la FC Politehnica ca urmare a restructurarii actionariatului ramine, deocamdata, o iluzie. Desi promisiunile privind lichidarea datoriilor s-au succedat cu repeziciune, la ora actuala gruparea din Copou continua sa aiba o restanta importanta catre bugetul de stat, de circa 2,9 milioane lei, adica peste un milion de dolari.

"Ziarul de Iasi", care a semnalat in repetate rinduri incalcarea termenelor avansate de sefii Politehnicii vizavi de aducerea la zero a balantei clubului, a incercat sa afle care este noua strategie a clubului pe marginea subiectului amintit. In loc de raspunsuri concrete, de avansarea unor termene clare de achitare a restantelor fata de stat – conditie sine qua non pentru obtinerea licentei in sezonul viitor – persoanele responsabile ale clubului au dat raspunsuri evazive.

Presedintele Consiliului de Administratie, Petru Radu, a avut un speech demn de un politician al zilelor noastre, care spune multe, insa nimic palpabil, concluzia dialogului fiind trimiterea catre presedintele executiv al clubului! "Nu pot sa va spun nici cind vom achita datoriile la stat, nici cum. Pot sa va spun doar ca avem in vedere mai multe variante de rezolvare a problemei. Mai multe detalii va poate da presedintele executiv al clubului, Sorin Boca, ce a fost numit purtatorul de cuvint al Consiliului de Administratie. Chiar daca nu face parte din acest organism, Boca asista la toate sedintele si stie ce se discuta" a spus seful CA.

Bagat la inaintare, Sorin Boca a incercat sa dreaga busuiocul: "Achitarea datoriilor la stat si terti depinde de modul in care actionarii clubului vor reusi sa puna in practica planurile pe care le au. Eu am primit asigurari ca problema datoriilor la stat va fi rezolvata pina in momentul in care Comisia de Licentiere va lua in discutie criteriul financiar in ceea ce ne priveste si sint optimist ca acest lucru se va intimpla. Conform planurilor facute, ca si saptamina viitoare, si in aceasta saptamina va mai fi achitata o parte din datoria fata de bugetul statului, nivelul platii urmind a depinde de resursele financiare existente".

Popa pleaca la Putna

Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, va urma si astazi ritualul pe care l-a "practicat" in ultimii trei ani, de ziua lui. Astfel, in ziua in care implineste 55 de ani, antrenorul va pleca la Putna, pentru a se reculege la mormintul lui Stefan cel Mare.

"Eu sint roman trup si suflet si voi merge la mormintul celui mai mare roman, Stefan cel Mare, unde ma voi reculege. E al treilea an consecutiv in care merg la Putna de ziua mea. E un mod de-al meu de a-mi incarca bateriile" a spus Popa, care nu-si doreste nici un cadou special de ziua lui: "Singurul cadou pe care mi-l doresc este sa facem sase puncte si sa scapam de retrogradare".

Ca urmare a deciziei antrenorului, memoriul prin care acesta cere reducerea suspendarii primita dupa meciul cu Unirea Urziceni de la trei la doua etape, memoriu care se judeca astazi, va fi sustinut in fata Comisiei de Apel de presedintele Politehnicii, Sorin Boca.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii