Zapata si apa de ploaie

miercuri, 17 septembrie 2008, 23:50
4 MIN
 Zapata si apa de ploaie

Steaua: Zapata – Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin – Lovin – Semedo, Toja (’78 – Ov. Petre), Dayro Moreno, Szekely (’81- Kapetanos) – Arthuro (’70 – Stancu). Antrenor: Marius Lacatus

Bayern: Rensing – Lucio, van Buyten, Demichelis –  Lell, van Bommel, Zé Roberto (’74 – Ottl), Lahm – Schweinsteiger (’83 – Borowski) – Toni, Klose (’46 – Podolski). Antrenor: Jürgen Klinsmann.

Arbitri: Claus Bo Larsen – Henrik Sonderby, Bill Rene Hansen (Danemarca)

Cartonase galbene: Goian, Lovin / Podolski

0-1, min. 15: van Buyten, lovitura de cap din careu, in urma unei lovituri libere executate de Schweinsteiger.

Cind a invins, acum doi ani, pe Dinamo Kiev cu 4-1, multi credeau ca Steaua va fi una dintre "stelele" Ligii Campionilor. Echipele mari care au vizitat, de atunci, Ghencea, au adus realitatea la nivelul asteptat, Real, Lyon, Arsenal, Sevilla facind dovada unei superioritati de necontestat. Bayern a aratat a echipa de superclasa circa 30 de minute de joc, timp in care a dominat jocul cu o autoritate imperiala si a inscris un gol. In acele 30 de minute s-a vazut ceea ce inseamna o echipa mare: aparare de fier, jucatori cu tehnica superioara, insa fara a se pierde in floricele pe cimpia mustind de apa din Ghencea, presing nemilos, atacuri fulgeratoare sau, dupa golul lui van Buyten, bine asezate si, in sfirsit posesie enervanta pentru adversari. Dupa 30 de minute, in care doar un sut superb al lui Lovin respins de portar (urmat de un "gol turcesc" Semedo) se poate contabiliza la activul Stelei, echipa lui Lacatus porneste sisifica alergare dupa egalare. In min. 32, sutul lui Dayro il zdruncina pe portarul Rensing (veriga slaba a Bayernului), care respinge in bara, devierea fiind fericita pentru gemani. In min. 48, junkerul din poarta scoate greu torpila lui Szekely, iar in min. 56, un alt sut al lui Arthuro se intilneste cu bara. Pentru a incheia cu marfa ofensiva livrata de Steaua, mai trebuie consemnat golul anulat lui Bogdan Stancu. Atunci, un sut al lui Dayro a fost bijbiit de Rensing, internationalul de tineret roman a reusit sa-i ciupeasca balonul, dar arbitrul a anulat golul, considerind fault in atac. In privinta oportunitatilor bavareze, este suficient de mentionat sase ocazii imense de gol, atit in perioada de gratie a nemtilor, cit si in perioada de corvoada a Stelei, toate rezolvate magistral de portarul Zapata, care a scapat Steaua de un scor fluviu, chiar in conditiile in care diferenta de valoare nu ar fi justificata de jocul din teren.

Ce i-a lipsit, totusi, Stelei, pentru a scoate un rezultat mai bun? In primul rind, Mirel Radoi, absenta acestuia si a lui Ovidiu Petre (in formula de baza) resimtindu-se in gradul de solicitare a apararii steliste.  Cu un singur inchizator si acela in zi proasta (Lovin) si o linie mediana, ofensiva in teorie, dar destul de marcata de starea terenului bine plouat, constructia echipei a suferit, Toja (in special), dar si ceilalti jucatori tehnici fiind departe de asteptari. Ce-i drept, cu putin noroc Steaua ar fi putut egala, dar Bayern ar fi reluat jocul incisiv din prima jumatate de ora si probabil ca ar fi rezolvat meciul.

Stelei i-a mai lipsit si Banel Nicolita, cu travaliul sau obisnuit, dar si tupeul ceferistilor clujeni in meciul de la Roma, care expediasera o serie impresionanta de torpile la poarta lui Doni. Desi mingea era ingreunata de apa, iar portarul Rensing destul de vulnerabil, incercarile de acest gen au fost putine, stelistii preferind fie actiunile individuale, usor rezolvate de mijlocasii si aparatorii germani, fie mingile zvirlite in careu, fara nici o sansa in fata unor "turnuri" ca van Buyten si Demichelis.

Steaua are o grupa foarte grea, a dovedit-o si cealalta partida din grupa, iar daca nu se va schimba nimic esential in abordarea jocurilor, chiar si sansa locului III ramine improbabila.

Lyon – Fiorentina 2-2

Cu un Mutu laborios, dar lipsit de stralucire, timp de 90 de minute, Fiorentina a condus cu 2-0 pe Stade Gérland, desi prima repriza a fost dominata de gazde, atit ca posesie (58-44%!!!), cit si la ocazii de joc. Daca Mutu n-a inscris a facut-o, in doua rinduri, Gilardino (’12, ’42 – a doua oara din centrarea lui Adi) si Fiorentina parea sa nu scape victoria din mina, mai ales ca stie foarte bine "italiana". Insa francezii nu s-au descumpanit si au reusit egalarea prin golurile marcate de Piquionne (’73) si Benzema (’86).

Urmatoarea etapa (30 octombrie): Fiorentina – Steaua, Bayern – Lyon.

 

Grupa lui zero

Nici in aceasta seara, n-au lipsit surprizele in Liga Campionilor. Echipa daneza Aalborg a smuls un egal la Glasgow in conditii vitrege, detinatoarea trofeului, Manchester United, a plecat fara victorie de pe "Old Trafford" in fata echipei Villarreal, iar Arsenal a egalat la Kiev in min. 88, datorita fundasului William Gallas. Iata rezultatele:

Grupa E: Manchester United – Villarreal 0-0; Celtic Glasgow – Aalborg 0-0. Robson (C) a ratat un penalty in min. 30, iar in min. 78, Beauchamp (A) a fost eliminat.

 

Grupa G: FC Porto – Fenerbahçe Istanbul 3-1. Lisandro (’10), Lucho (’13), Lino (‘90^2) / Güiza (’29). Sapunaru (P) a fost integralist si a primit un cartonas galben; Dinamo Kiev – Arsenal 1-1. Bangoura (’64 – penalty) / Gallas (’88). Ghioane (D) a lustruit banca de rezerve.

Grupa H: Juventus Torino – Zenit St. Petersburg 1-0. Del Piero (’76); Real Madrid – BATE Borisov 2-0. Ramos (’11), van Nistelrooy (’57). Hagus (B) a fost eliminat in min. 62.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii