620 câini maidanezi/lună „imobilizaţi“ cu „substanţe stupefiante şi psihotrope“

miercuri, 13 ianuarie 2016, 18:48
1 MIN
 620 câini maidanezi/lună „imobilizaţi“ cu „substanţe stupefiante şi psihotrope“

O instituţie subordonată municipalităţii va cheltui peste jumătate de milion de lei pentru servicii sanitar-veterinare. Este vorba de Salubris SA, care a lansat o licitaţie în acest sens pentru asigurarea asistenţei medicale veterinare a câinilor fără stăpân găzduiţi la adăpostul din Tomeşti.

Contractul are o durată de un an, iar valoarea acestuia a fost estimată la 572.100 lei. Potrivit reprezentanţilor Salubris, previziunile sunt că, lunar, vor fi sterilizaţi (inclusiv deparazitare şi vaccinare) un număr de aproximativ 30 de masculi şi 70 de femele.

„Microcipările se vor efectua în funcţie de numărul de adopţii. Se estimează un număr de 100 de adopţii pe lună. În cadrul examinărilor se estimează un număr de 930 de câini pe lună. Pentru tratamentele în scop terapeutic se estimează un număr de 310 tratamente pe lună. Pentru calculul tarifului pentru imobilizare câine fără stăpân prin administrarea de substanţe stupefiante şi psihotrope se va lua în considerare o medie de 620 de câini prinşi pe lună“, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei.

Procedura de selecţie a unui prestator de servicii va avea loc pe 1 februarie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii