Ultimele pregătiri

„Regina Raliului Iaşului“ este a şefului ISU – Ford Fiesta R2. 100 km în 4,8 se­cun­de

vineri, 04 septembrie 2015, 02:00
3 MIN
 „Regina Raliului Iaşului“ este a şefului ISU – Ford Fiesta R2. 100 km în 4,8 se­cun­de

Organizarea Raliului Iaşului a in­trat pe ultima sută de metri.

Eveni­men­tul va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, iar organizatorii au anunţat ieri unele detalii tehnice privind des­fă­şurarea acestuia. Principala noutate este că startul nu se va mai da pe pie­tonalul Ştefan cel Mare, ci la Râpa Galbenă, proba specială din această zonă urmând să cuprindă şi pasajul Mi­hai Eminescu. Autorităţile locale au precizat că marţi va avea loc o Comi­sie de circulaţie şi se vor impune o serie de restricţii de circulaţie. Ast­fel, joi seară (10 septembrie), când va avea loc proba specială de la Râpa Gal­be­nă, traficul va fi interzis parţial pe bu­levardele Păcurari şi Independenţei.

„Proba specială include pe lângă tra­seul consacrat şi traversarea pasa­ju­lui Eminescu dus-întors cu întoar­ce­re la intersecţia dintre b-dul In­de­pendenţei şi str. Bălcescu“, a de­cla­rat primarul interimar Mihai Chirica. El a subliniat că Primăria, care este unul dintre principalii susţinători ai eve­nimentului, are în plan inclusiv montarea unei tribune în zona ieşirii din pasaj spre b-dul Independenţei. Totodată, vor fi instalate şi panouri video prin intermediul cărora va pu­tea fi urmărită cursa, camere de su­pra­veghere fiind prevăzute şi pentru in­teriorul pasajului.

Un alt punct de a­tracţie al raliului este zona Cioca Bo­ca – Mădârjac – Sineşti. „În această zonă avem un punct de alimentaţie publică de unde se vor observa circa 1,5 km din probă, probă care con­ţine şi sărituri“, a declarat Dan Co­drea­nu, directorul de concurs. De ase­menea, traseul la Dobrovăţ a fost pre­lungit până la 24 km. „La Dobrovăţ vom avea amenajată o săritoare ar­ti­ficială, se vor face măsurători du­pă fiecare săritură, iar Primăria va da un titlu special pentru cel mai curajos pilot“, a adăugat Codreanu.

În com­petiţie sunt înscrise 10 echipaje, trei fiind maşini de securitate. Iaşul va fi reprezentat de un echipaj format din şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dan Iamandi, şi copilotul Răzvan Subţirelu. Cei doi au mai concurat şi în trecut la raliu, dar, pentru prima dată, vor avea şi o maşină pre­gătită special pentru o astfel de com­petiţie. Ei vor concura cu „regina Raliului Iaşului“, după cum au catalogat-o organizatorii, respectiv un Ford Fiesta R2 cu 163 cai-putere şi care poa­te atinge 100 km în circa 4,8 se­cun­de.

Autoturismul a fost pus la dispoziţie de ATI Motors Holding, un alt sus­ţinător important al competiţiei. „Da­că ne menţinem standardul, cu sigu­ranţă vom accede în campionatul eu­ropean de raliu, iar acest lucru în­seamnă promovarea brandului lo­cal pe canale europene“, a mai spus Codreanu. Anul trecut, etapa de raliu de la Iaşi a câştigat primul loc pe ţară din punctul de vedere al organizării.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii