Campania electorală de la Iaşi a ajuns şi pe masa DNA. Mihai Chirica, acuzat de abuz în serviciu

luni, 16 mai 2016, 01:56
2 MIN
 Campania electorală de la Iaşi a ajuns şi pe masa DNA. Mihai Chirica, acuzat de abuz în serviciu

Campania electorală ajunge pe masa procurorilor DNA. Candidatul independent la Primărie Andei Postolache a înaintat o plângere împotriva primarului interimar Mihai Chirica, pentru abuz în serviciu. Postolache l-a acuzat pe candidatul PSD că foloseşte în scop electoral un material video realizat anul trecut, din bani publici.  

 

O plângere similară a fost înaintată şi Autorităţii Electorale Permanente, Postolache apreciind că materialul video postat pe pagina de Facebook a primarului încalcă regulile de finanţare a campaniei electorale şi nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi folosit în scop electoral, respectiv precizarea faptului că a fost comandat de un candidat, codul unic al acestuia şi numele firmei care l-a realizat.

 (Videoclipul postat de Mihai Chirica)

Candidatul independent la Primărie a făcut referire la un clip reprezentând proiectul de reamenajare a Bahluiului, într-o simulare 3D încheiată cu sloganul lui Chirica, „Iaşul se schimbă în bine“. „Este inadmisibil acest reflex al oamenilor care ne conduc de a folosi instituţiile din subordine pentru a-şi construi capital electoral. Este un abuz asupra bugetului, a bunului simţ chiar. Domnul Chirica a umplut oraşul cu corturi pentru consultări ca să îi vedem numele peste tot. Sunt consultări pe următorii 15 ani. Nu se puteau face cu 30 de zile înainte, sau după campania electorală? Dincolo, la aeroport, vedem de câteva luni o efervescenţă ridicolă. Ce director de aeroport din lumea asta trimite pliante în tot oraşul ca să se facă cunoscut?“, a spus Postolache.

Corturile instalate de Primărie pentru consultarea publicului cu privire la strategia de dezvoltare a municipiului au fost criticate şi de candidatul PMP la Primărie, Petru Movilă. Acesta a afirmat că va depune luni o plângere la Biroul Electoral Judeţean, cerând ridicarea acestora de pe spaţiul public, ca fiind doar forme de campanie electorală mascată.

„Pagina la care se referă Pos­tolache este pagina mea publică, nu electorală, nu de partid. E pagina pe care îmi fac publice gândurile cu privire la dezvoltarea Iaşului, şi nu de ieri, de azi. Acolo e şi lista de străzi pe care le modernizăm, şi cea cu parcurile de joacă pentru copii. Şi astea sunt electorale? Videoclipul în cauză poate fi găsit şi pe www.youtube.com, dacă Postolache e interesat. Dacă unii încă nu au înţeles că Primăria nu este a lui Chirica, nu este a lui Nichita sau a altcuiva, aceia nu au ce căuta în administraţia locală. Hai să discutăm de proiecte. Nu-ţi place proiectul cu Bahluiul? Combate-l, spune de ce nu e bun sau de ce nu e realizabil. Dar să nu ne băgăm în discuţii de doi lei“, a replicat Chirica. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii