Consiliul Judeţean dă bani pentru festivaluri ale cărţii în trei comune

miercuri, 26 octombrie 2016, 01:52
2 MIN
 Consiliul Judeţean dă bani pentru festivaluri ale cărţii în trei comune

Consiliul Judeţean alocă aproape 100.000 de lei pentru organizarea de festivaluri şi colocvii. Plenul CJ va discuta astăzi alocarea a 6.000 de lei pentru organizarea în comunele Lungani, Bălţaţi şi Popeşti a Festivalului cărţii şi lecturii pentru copii „Copilul căzut din poveste“, a 5.000 de lei pentru acordarea premiilor filialei ieşene a Uniunii Scriitorilor din România pentru cărţile apărute anul trecut, ca şi a 15.000 lei pentru realizarea în parteneriat cu Mitropolia a colocviului „Cărţi româneşti de învăţătură“, cu ocazia împlinii a 370 de ani de la apariţia Pravilei lui Vasile Lupu, primul cod de legi publicat în limba română.

Alţi 15.000 de lei ar urma să fie alocaţi pentru realizarea unui proiect transfrontalier în cooperare cu TVR Iaşi, iar 14.000 de lei pentru organizarea Festivalului de datini şi obiceiuri de Anul Nou „Datini din străbuni“ la Ruginoasa. Gala Excelenţei în Educaţie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean urmează să fie finanţată cu 15.000 de lei. 

O sumă de 28.000 lei ar urma să fie alocată pentru acordarea a 280 de cadouri de Crăciun copiilor de la Liceul Tehnologic Special „Trinitas“ din Târgu Frumos. În schimb, o sumă de 200.000 de lei alocată în aprilie pentru finanţarea de proiecte destinate tinerilor se va întoarce în bugetul judeţului. Comisia de tineret din cadrul CJ a propus conducerii instituţiei anularea alocării din cauza timpului prea scurt rămas pentru implementarea proiectelor. Un număr de 8 organizaţii neguvernamentale solicitaseră finanţări din partea CJ. Cum însă comisia de tineret nu s-a întrunit timp de mai multe luni, proiectele nu au putut fi discutate. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii