EXCLUSIV DEZASTRU ÎN COPOU Două etaje ale unui bloc au sărit în aer. Sunt doi morți VIDEO/FOTO

luni, 01 august 2016, 19:25
3 MIN

În jurul orei 20:20, ieșenii care locuiesc în zona Copou au auzit o bubuitură năprasnică. O explozie a aruncat în aer apartamentele de la parterul și etajul I ale unui bloc de pe Văscăuțeanu, lângă seminarul catolic Sf. Iosif. Reporterii Ziarul de Iași vă prezintă în EXCLUSIVITATE imagini și înregitrări video de la locul deflagrației.

ORA 0:00

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a anuntat ca a pus la dispozitia locatarilor evacuati din blocul in care s-a produs explozia caminul unui liceu. Chirica a precizat ca "blocul in care s-a produs explozia nu mai poate fi locuit". 

"Am decis cazarea celor din blocul respectiv in caminul de la liceul I.C. Stefanescu. Multi dintre locatari au spus ca vor merge la rude, vom vedea cati oameni au nevoie de cazare. Blocul in care s-a produs explozia nu mai poate fi locuit, cel putin pana la efectuarea unei expertize. Inclusiv scara interioara a fost distrusa", a declarat pentru News.ro Mihai Chirica.

ORA 21:50

Martorii spun că ar fi murit două persoane, soț și soție. 16 apartamente sunt grav afectate în urma exploziei și toți locatarii au fost evacuați. Blocul are o vechime de 40 de ani

Sunt 11 răniți.

ORA 21:20

A fost scos încă un bărbat dintre dărămături. Cei mai mulți locatari sunt pensionari.Potrivit martorilor, cioburile și bucățile de materialele de construcție de la bloc s-au împrăștiat pe o distanță de câteva sute de metri.

ORA 21:13

Neoficial, ni s-a comunicat că sunt cinci răniți și o persoană decedată.

ORA 21:08

Unul dintre locatari a spus reporterilor Ziarul de Iași că de trei zile tot a reclamat la autorități că miroase a gaz și a fost ignorat.

ORA 21:02

A fost găsită o persoană decedată. Se presupune că explozia este din cauza unor acumulări de gaze într-un apartament al cărui proprietar lipsește de mai multe zile.

ORA 21:00

Locatarii de la etajele inferioare sunt scoși din casă cu ajutorul scărilor întinse de pompieri. Scara blocului a fost distrusă, iar ei nu altă posibilitatea de a a ieși din apartamentele lor.

ORA 20:45

Jandarmii au blocat strada, nicio mașină nu este lăsată să ajungă în apropiere. Locatarii se luptă la propriu cu jandarmii susținând că au rude prinse printre dărămături.

Blocul are structura de rezistență grav afectată. Parterul este distrus în totalitate, iar la apartamente complet distruse sunt și la etajul I.

ORA 20:20

Oamenii spun că sunt imagini apocaliptice, cu mult fum în care rătăcesc dezorientați mai mulți ieșeni plini de sânge. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje SMURD și Ambulanțe.

Este vorba despre blocul C2, strada Vascauteanu nr 8

Sunt mai multe victime. Cel puțin două femei au fost scose din apartamentelel distruse

 

Vom reveni cu informații. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii