(FOTO) 220 de invenţii la Salonul de la Universitatea Tehnică

Acesta a fost deschis ieri şi continuă până mâine.

joi, 29 iunie 2017, 01:50
2 MIN

Unul dintre cele mai importante evenimente de inventică din Iaşi a început ieri, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI), urmând să aibă loc mai multe activităţi şi astăzi, dar şi vineri. Evenimentul, intitulat „INVENTICA 2017“, este organizat de către TUIAŞI şi Institutul Naţional de Inventică din Iaşi. 

Manifestările sunt constituite dintr-o serie de conferinţe, dar are loc şi un salon de inventică. Astfel, expoziţia brevetelor şi a patentelor a avut loc ieri în Sala Paşilor Pierduţi, împreună cu deschiderea oficială a Salonului, care a început de la ora 11. Astăzi, în Aula „Gheorghe Asachi“ din Copou, vor avea loc prezentări ale unor lucrări din cadrul conferinţei, deschiderea oficială a evenimentului urmând să aibă de la ora 9.30.

„Sunt două manifestări ştiinţifice care se completează reciproc. La Salon se vor prezenta realizările de natură tehnică, ştiinţifică, brevetele de invenţie şi proiectele de cercetare, iar la conferinţă se va pune accentul pe metodele şi tehnicile de creaţie, pe metodologia cercetării ştiinţifice. Inventica va fi abordată atât ca ştiinţă, cât şi ca artă în procesul de testare a noului“, a declarat prof.dr.ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare şi asigurarea calităţii la TUIAŞI.
 
Astăzi, primul invitat care va lua cuvântul este profesorul Radu Munteanu, care va susţine conferinţa „Despre ştiinţă şi nu numai“. De asemenea, tot astăzi vor avea loc prezentările lucrărilor „Progres, Interese, Dogmă“, realizată de către prof.dr. Victor Iliescu, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, „Ştiinţa şi Arta“, realizată de lect. univ. dr. Cristian Ungureanu de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ din Iaşi, iar de la TUIAŞI Neculau Seghedin va prezenta „TUIAŞI, Inginerie şi literatură“. La finalul evenimentului, mâine, de la ora 11, va avea loc şi o festivitate de premiere a participanţilor, anul acesta fiind aproximativ 220 de invenţii prezentate la „INVENTICA 2017“.  

Comentarii