Grevă fiscală împotriva ordonanţelor privind graţierea şi amnistia

sâmbătă, 28 ianuarie 2017, 10:15
1 MIN
 Grevă fiscală împotriva ordonanţelor privind graţierea şi amnistia

În ultimele zile, pe reţelele de socializare, au început să apară îndemnuri către cetăţeni la grevă fiscală. Protestul este îndreptat nu împotriva legilor fiscale, ci împotriva ordonanţelor de urgenţă care promovează graţierea şi amnistia. 

“Să clarificăm unele aspecte: #GrevaFiscală nu este o opoziţie la politica fiscală a ţării, ci este o opoziţie la politica sa penală. Sunt oameni care postează linkuri către proteste fiscale similare celui pe care îl propun eu. Să desluşim, totuşi, lucrurile. În respectivele linkuri, este vorba despre cetăţeni care ameninţă cu grevă fiscală ca opoziţie la o politică fiscală pe care guvernul lor o propune. Aici, eu nu pun câtuşi de puţin în discuţie politica fiscală a statului român, ci pun în discuţie politica sa penală. Mai exact, contest indulgenţa pe care ministrul Justiţiei, Guvernul şi Parlamentul se pregătesc s-o pogoare asupra celor care fură din banii pe care ministrul Finanţelor, Guvernul şi Parlamentul mă obligă să-i dau lună de lună la buget”, scrie jurnalistul Liviu Avram pe Facebook.

Pentru ca cetăţenii să îşi dovedească buna credinţă se propune ca taxele să fie vărsate într-un cont bancare pe care statul român să nu îl poată accesa decât dacă renunţă de ordonanţele penale.  

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii