Poşta aeriană la Peniteniarul Iaşi. Arunca telefoane cu undiţa la deţinuţi

luni, 05 ianuarie 2015, 12:12
2 MIN
 Poşta aeriană la Peniteniarul Iaşi. Arunca telefoane cu undiţa la deţinuţi

Poliţiştii de frontieră ieşeni au depistat un tânăr de 19 ani, din Holboca, ce intenţiona să arunce în curtea Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi două telefoane mobile şi o cartelă prepay.

 Claudiu J. a fost depistat de autorităţile ieşene în cursul nopţii trecute, în jurul ore 1.00, în timp ce încerca să sară gardul de la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră din Iaşi. Această instituţie este învecinată cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, în curtea căruia, au stabilit ulterior poliţiştii, Claudiu J. voia să arunce telefoanele şi cartela.

“Poliţistul de frontieră care efectua misiunea de supraveghere a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei stabilind că aceasta este cetăţeanul român Claudiu J., în vârstă de 19 ani, domiciliat în comuna Holboca. În imediata apropiera a locului în care tânărul a fost depistat, lucrătorii noştri au descoperit, aruncat în zăpadă, un colet ce conţinea două telefoane mobile, o cartelă Prepay şi un încărcător, învelite în bandă izolieră albă şi un fir de pescuit din nylon”, au precizat poliţiştii ieşeni. Aceştia au mai arătat că tânărul de 19 ani voia să arunce bunurile menţionate unui prieten de-al său, încarcerat în Penitenciarul Iaşi.

“Poliţiştii de frontieră au luat măsura informării lucrătorilor din cadrul Secţiei 2 a Poliţiei Municipiului Iaşi. Persoana şi bunurile au fost predate unei patrule de jandarmi din cadrul I.J.J. Iasi, care efectua misiuni de patrulare în zona de competenţă a Secţiei 2 a Poliţia Municipiului Iaşi. Se efectează cercetări pentru stabilirea sancţiunilor conform cu prevederile art. 74 indice 2 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal”, au încheiat poliţiştii de frontieră ieşeni.

 

Comentarii