Ultima şedinţă din an a aleşilor locali: 30 de proiecte pe masa Consiliului Local, astăzi

joi, 29 decembrie 2016, 02:52
2 MIN
 Ultima şedinţă din an a aleşilor locali: 30 de proiecte pe masa Consiliului Local, astăzi

Consilierii locali se vor reuni astăzi în ultima şedinţă a deliberativului din acest an. Pe ordinea de zi au fost incluse 30 de proiecte de hotărâre. Mai bine de jumătate dintre acestea vizează patrimoniul public şi privat în sensul aprobării scoaterii la licitaţie sau concesiunea unor terenuri, precum şi aprobarea unor planuri urbanistice zonale pentru diverse investiţii imobiliare. 

Alte proiecte de hotărâre fac referire la atribuirea de locuinţe, aprobarea unor investiţii în sistemul sanitar, o rectificare bugetară sau stabilirea impozitelor şi ta­xelor locale pentru anul 2017. Tot astăzi, Consiliul Local îşi va schimba componenţa, în sensul constatării încetării de drept a mandatului de consi­lier al Cameliei Gavrilă, devenită deputat, şi înlo­cuirea acesteia cu Bogdan Crucianu (PSD).

Potrivit unui comunicat al PNL, consilierii liberali vor cere în plenul CL unele modificări la proiectul ce vizează stabilirea impozitele şi taxele locale. Aceştia vor ca impozitul pe clădiri rezidenţiale reevaluate în ultimii trei ani să fie redus de la 0,2% la 0,1% pentru persoanele juridice. „Estimăm că impactul bugetar este de aproximativ 15 milioane lei. Considerăm că acest lucru înseamnă o gură de aer pentru firmele mici şi mijlocii care au sediile sociale în clădiri rezidenţiale“, se arată în comunicat. Alte scăderi de taxe pe care le propune PNL vizează impozitul pe spectacole (0,1%) şi cel privind folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate (de la 32 lei.mp la 20 lei/mp). O altă propunere a liberalilor va face referire la înfiinţarea unei Comisii speciale de analiză a activităţii Salubris în contextul incidentului de acum câteva săptămâni în care o femeie a fost muşcată de o haită de 15 câini în zona Ciric. „Considerăm că se impune o analiză riguroasă a modului cum Salubris gestionează problema câinilor comunitari“, au mai spus li­beralii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii