Trei vitezomani ieşeni au fost opriţi la timp de poliţişti

Un tânăr a fost prins circulând cu 109 km/oră pe şoseau Nicolina

duminică, 24 septembrie 2017, 15:20
2 MIN
 Un tânăr a fost prins circulând cu 109 km/oră pe şoseau Nicolina

Poliţiştii rutieri  au organizat zilele trecute şi au desfăşurat o serie de acţiuni, pe raza municipiului Iaşi, pentru combaterea nerespectării regulilor de circulaţie. S-a acţionat cu prioritate pentru prevenirea excesului de viteză pe drumurile publice. 

Poliţiştii au aplicat 216 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.325 lei, dintre care 45 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 31pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 16 pentru telefonie, iar restul pentru alte abateri. Au fostreţinute 9 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

De exemplu,  un tânăr, de 28 ani, din com. Holboca, a condus un auto  pe şos. Nicolina, din mun. Iaşi, cu viteza de 109 km/h, control radar, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. Acesta a  fost sancţionat cu amendă, în valoare de 1.305 lei şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. În plus, o persoană, de 23 ani din mun. Iaşi, a condus un auto, pe b-dul Carol I , iar în staţia mijloacelor de transport a depăşit tramvaiul oprit în staţie pentru coborârea călătorilor. Acesta a fost sancţionat conform OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 580 lei şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 30 zile. Un bărbat, de 42 ani, din mun. Iaşi, a condus un auto pe DN 28D, cu viteza de 125 km/h control radar, pe un sector de drum unde limita este 60 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea, la data de 24septembrie a.c., în jurul orei 03:00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani, au depistat pe DC 132, pe raza com. Tătăruşi, un tânăr, de 29 ani, din mun. Paşcani, în timp ce conducea un auto având o alcoolemie de peste  0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hârlău, au depistat pe DJ281 Scobinţi, în sat Sticlăria, un bărbat care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.  În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii