Urmărit internaţional pentru jefuirea maşinii de poştă a fost prins la Iulius Mall Iasi

sâmbătă, 24 septembrie 2016, 01:56
3 MIN
 Urmărit internaţional pentru jefuirea maşinii de poştă a fost prins la Iulius Mall Iasi

Individul din Mirosloveşti are de executat 9 ani de închisoare. 

 
Individul din Mirosloveşti are de executat 9 ani de închisoare.

Unul dintre ieşenii care au participat la jaful maşinii poştale din urmă cu 3 ani, pe drumul din Bârgăoani, judeţul Neamţ, a fost prins de poliţişti, în urma unei acţiuni spectaculoase, în faţă la Iulius Mall. Marian Răzvan Petrachi, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în localitatea Mirosloveşti, era urmărit de poliţiştii de la Urmăriri de mai mult timp şi au ştiut că acesta va veni în Iaşi, joi la amiază. Petrachi a fost urmărit prin judeţul Vaslui, până a fost preluat de poliţiştii ieşeni.

Ajuns în faţă la Iulius Mall, la ora 17.10, Petrachi a fost ridicat de mascaţi şi băgat în arest. Poliţiştii ştiau despre Petrachi că urma să vină în Iaşi împreună cu soţia şi copilul, pentru a cumpăra un autoturism, însă a ajuns în arestul poliţiei pentru a executa cei 9 ani de puşcărie de care se ascundea prin mai multe judeţe, printre care Suceava şi Neamţ.

“Poliţiştii de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi au depistat în municipiul Iaşi un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Mirosloveşti, care era urmărit internaţional. Pe numele acestuia, Tribunalul Neamţ a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 9 ani pentru comiterea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată. Marian Răzvan Petrachi era unul dintre cei doi ieşeni care au participat la un jaf de proporţii, care a avut loc în anul 2013, împreună cu alţi patru tineri din judeţul Neamţ.

Celălalt ieşean se numeşte Bogdan Voicu şi este fugit în străinătate. Acesta a fost complice la jaf şi a primit tot 9 ani închisoare cu executare. Jaful a fost comis pe data de 16 mai 2013, pe DN 15, lângă comuna Bârgăoani. În jurul orei 7.30, o maşină s-a postat în spatele furgonetei aparţinând Poştei Române, iar o alta, cu numere de Iaşi, în faţă. Hoţii, care aveau cagule pe faţă, l-au somat pe şofer să oprească, apoi l-au închis pe el şi celălalt angajat al Poştei în interiorul furgonetei, nu înainte de a lua doi saci plini cu bani, în care se aflau 2,3 milioane de lei.

Banii aparţineau pensionarilor din Roman şi alte comune din zonă. Pentru prinderea autorilor, poliţiştii au declanşat Operaţiunea “Năvodul” în care au fost instituite filtre, iar doi ofiţeri specializaţi au fost trimişi de la Bucureşti la Neamţ pentru a ajuta la prinderea hoţilor. Înainte de jaf, hoţii vindeau fier vechi şi vindeau oale de lut, locuind în case modeste. După jaf, aceştia şi-au ridicat case pe care le-au mobilat, şi şi-au cumpărat maşini de lux. De asemenea, rudele acestora au pierdut sume importante de bani la jocurile de noroc. Ba chiar tatăl unuia dintre hoţi avea oameni de încredere care erau trimişi la piaţă cu sacoşe pline cu bancnote de un leu pentru a le schimba în bancnote mai mari.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii