A furat cu tupeu încasările dintr-o clinică stomatologică şi a trăit trei zile pe picior mare

sâmbătă, 23 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 A furat cu tupeu încasările dintr-o clinică stomatologică şi a trăit trei zile pe picior mare

Un hoţ a avut nevoie de doar câteva minute pentru a fura 34.000 de lei. Douăzeci de minute mai târziu, era deja ieşit din oraş. A fost prins după doar trei zile, dar cea mai mare parte a banilor deja se topise.

În după-amiaza zilei de 8 august, managerul unei clinici stomatologice plecase fără să mai depună banii obţinuţi din încasări în seiful din birou. Avea de gând să facă asta, dar s-a luat cu alte treburi şi nu a mai revenit la birou. Ca urmare, o angajată a clinicii a pus cei 34.037 lei într-o geantă pe care a încuiat-o într-un sertar din dulapul recepţiei. A lăsat însă cheia chiar pe dulapul respectiv.

A doua zi dimineaţă, în jurul orei 7.25, prin faţa clinicii a trecut Radu Lacatîş. Clinica nu era încă deschisă, dar uşa era descuiată. Lacatîş a profitat de acest lucru pentru a intra. A urcat la etaj, a găsit cheia, a deschis sertarul şi a luat banii din geantă. S-a îndreptat apoi spre supermarketul Carrefour de pe strada Bacinschi. La ora 7.45, a urcat într-un taxi, cerându-i şoferului să-l ducă urgent la Câmpulung Moldovenesc. A oprit pe traseu în Târgu Frumos, de unde a cumpărat două prăjituri. I-a dat una şoferului şi au plecat mai departe. Ajuns la destinaţie, a plătit fără să clipească cei 700 de lei cât costase cursa. Apoi, i-a spus taximetristului că intenţionează să-şi deschidă o afacere cu vânzare de anvelope şi i-a lăsat numărul de telefon.

Capturarea hoţului a fost pentru poliţişti floare la ureche. A doua zi după furt, poliţiştii au primit înregistrările video ale camerelor de supraveghere din clinică. În baza lor, l-au identificat pe Lacatîş în persoana unei cunoştinţe mai vechi. Fusese liberat condiţionat din închisoare la sfârşitul lui iunie, înainte de ispăşirea pedepsei de 2 ani, 4 luni şi 20 de zile de detenţie primită pentru mai multe furturi calificate. În 2021 fusese reţinut pentru 24 de ore, iar poliţistul care îl arestase a putut furniza numărul de telefon al hoţului. Pe 11 august, la ora 16.30, a fost autorizată interceptarea provizorie a postului telefonic timp de 48 de ore. În aceeaşi zi, Lacatîş a fost identificat în judeţul Bistriţa-Năsăud. I-a condus pe poliţişti la hotelul unde era cazat, ocazie cu care le-a predat ce mai rămăsese din bani: 13.135 de lei şi 50 de bani.

Hoţul şi-a reţinut imediat fapta, ceea ce i-a adus o pedeapsă mai uşoară din partea Judecătoriei ieşene. Judecat din nou pentru furt calificat, el a fost condamnat la 3 ani de închisoare, fiind obligat totodată să restituie clinicii jefuite cei 20.901,5 lei cheltuiţi. Pronunţată luni, sentinţa Judecătoriei poate fi atacată cu apel.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii