A invocat toate necazurile şi a scăpat de o amendă de 600 de lei: a staţionat fără tichet doar 7 minute, nu era obişnuit cu parcomatul şi are salariul minim

sâmbătă, 23 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 A invocat toate necazurile şi a scăpat de o amendă de 600 de lei: a staţionat fără tichet doar 7 minute, nu era obişnuit cu parcomatul şi are salariul minim

Un ieşean a fost iertat de amenda aplicată de Poliţia Locală pentru că era prea sărac. De altfel, după cum au constatat ulterior judecătorii, staţionase neregulamentar doar 7 minute.

În plângerea adresată Judecătoriei, Paul B. a menţionat că pe 21 martie îşi parcase automobilul lângă fosta Policlinică nr. 1 de lângă spitalul „Sf. Spiridon”. Autoturismul se defectase, iar şoferul voia să meargă în căutarea pieselor necesare. Locuind în satul Tungujei din comuna Ţibăneşti, nu era obişnuit să folosească parcometrul. A reuşit să plătească taxa de parcare la ora 9.12. Gândindu-se că nu va ajunge înapoi cu piesele în decurs de o oră, a mai plătit două ore suplimentare. Spre ghinionul lui, la ora 9.05, un poliţist local îi aplicase deja o amendă de 600 de lei. Ieşeanul şi-a încheiat plângerea menţionând că nu are posibilităţile materiale pentru a achita amenda, întrucât are doi copii şi, ca unic întreţinător al familiei, este plătit cu salariul minim pe economie.

Amenda aplicată de poliţistul local avea valoarea minimă, ea putând urca până la 2.000 de lei. Procesul-verbal fusese completat corect, magistraţii Judecătoriei negăsind niciun motiv de nulitate a acestuia. De altfel, nici petentul nu contestase temeinicia procesului-verbal. Totuşi, durata scurtă a parcării neregulamentare făcea ca istorisirea lui Paul B. să fie plauzibilă. „Instanţa reţine că în acest caz petentul poate beneficia de clemenţa instanţei de judecată având în vedere atitudinea sinceră din cursul judecăţii, pericolul social scăzut al faptei raportat la circumstanţele concrete ale faptei, precum şi la faptul că scopul preventiv al sancţiunilor contravenţionale poate fi atins şi prin aplicarea unui avertisment petentului în ceea ce priveşte fapta săvârşită, motiv pentru care instanţa va dispune înlocuirea sancţiunii amenzii aplicate pentru fapta de a parca neregulamentar cu sancţiunea avertismentului”, au conchis magistraţii. Sentinţa Judecătoriei nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii