Acte urbanistice: ce investiţii s-au mai aprobat luna trecută în judeţ?

Cele mai multe sunt investiţii publice, în utilităţi. Din cele private, se remarcă o fabrică de panouri tip „sandwich“, la Stolniceni-Prăjescu.

joi, 15 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Acte urbanistice: ce investiţii s-au mai aprobat luna trecută în judeţ?

Consiliul Judeţean (CJ) a eliberat zeci de acte urbanistice pe parcursul lunii octombrie. Printre beneficiarii autorizaţiilor de construire emise se numără şi instituţii ce derulează investiţii publice.

În acest sens, Direcţia Judeţeană de Administrare Drumuri şi Poduri a primit undă verde pentru modernizarea drumului DJ 207M pe raza comunei Al.I. Cuza (circa 6 km începând de la intersecţia cu DN 28). Alte lucrări publice fac referire la sisteme de alimentare cu apă şi canalizare (Cucuteni, Horleşti, Probota), modernizarea de unităţi de învăţământ (Ungheni, Vlădeni, Fântânele şi Cozmeşti), reabilitarea unui sistem de irigaţii (Trifeşti şi Bivolari), reabilitarea unui parc (Strunga) şi investiţii în reţele electrice (Paşcani, Scobinţi şi Gorban).

În acelaşi timp, unele autorizaţii au vizat construirea de locuinţe individuale în Victoria şi Popricani. În schimb, beneficiarii altor proiecte în pregătire au obţinut certificate de urbanism de la CJ Iaşi. Printre acestea se numără investiţii în construirea unei hale de producţie de panouri „sandwich“ (Stolniceni-Prăjescu, beneficiar Proinvest Group SRL), îmbunătăţirea structurii în bandă largă şi a accesului la internet în mai multe localităţi (Golăieşti, Ungheni, Holboca, Tomeşti, Schitu Duca, ţigănaşi, Probota şi Ciorteşti) şi înfiinţarea unui sistem de canalizare în Ţuţora. Mul­te dintre certificate fac referire şi la construirea de locuinţe sau lucrări aferente unor ansambluri aflate în derulare, un exemplu în acest sens fiind solicitarea Petro Grup SRL privind avizarea devierii unei conducte în contextul in­vestiţiei pe care firma o implemen­tează în zona Lac CUG 2 (ansamblu de blocuri), atât pe raza comunei Miroslava, cât şi pe raza municipiului Iaşi.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii