Anchetă după ce muncitorii CTP Iaşi au asfaltat cu picioarele

joi, 08 februarie 2018, 16:36
2 MIN
 Anchetă după ce muncitorii CTP Iaşi au asfaltat cu picioarele

Câțiva muncitori au fost surprinși miercuri pe Bulevardul Alexandru cel Bun din Iași când asfaltau o groapă lângă linia de tramvai, fără compactor și fără ca materialul să fie încălzit. Compania de Transport Public Iaşi a anunţat în această după-amiază că în cauză s-a dispus o anchetă.

“În urma apariției în spațiul public a unei înregistrări video, în care apare o echipă de muncitori a Companiei de Transport Public Iași care efectua ieri, 7 februarie 2018, o lucrare de asfaltare, în zona șinelor de tramvai de pe Bulevardul Alexandru cel Bun, dorim să facem câteva precizări.

Lucrătorii instituției au avut ca sarcină asfaltarea unei porțiuni din infrastructura rutieră de lângă linia de tramvai, după o intervenție tehnică necesară la șină. Așa cum prevăd normativele tehnice în domeniu pentru o operațiune specifică sezonului rece, lucrarea s-a făcut cu asfalt la rece (COVERASFALT), aceasta fiind o mixtură bituminoasă care poate fi utilizată în orice condiții, chiar și pe suprafețe umede. De asemenea, producătorul materialului precizează că ”dacă nu puteți efectua compactarea mecanică după aplicare, dați imediat suprafața în folosință, iar traficul va exercita presiunea necesară.”

Din punctul nostru de vedere, lucrătorii nu au respectat procedura în totalitate, întrucât nu au folosit placa compactoare, deși era obligatoriu, potrivit sarcinilor de serviciu. CTP are în dotare un astfel de utilaj, iar în această situație se impunea a fi folosit.

În cazul acestei situații, a fost demarată o anchetă internă și, în funcție de rezultatele acesteia, vom lua măsurile care se impun.”, se arata intr-un comunicat al CTP Iasi.

Comentarii