Când este bine să montaţi anvelopele de vară? Ce recomdandă specialiştii?

duminică, 07 aprilie 2019, 16:19
1 MIN
 Când este bine să montaţi anvelopele de vară? Ce recomdandă specialiştii?

NU se poate stabili o dată calendaristică exactă recomandată pentru montarea anvelopelor de vară. 

În propunerea legislativă din 2010 a fost menţionat intervalul 1 noiembrie – 31 martie pentru obligativitatea anvelopelor de iarnă, însă ulterior s-a renunţat la el, în condiţiile în care se poate la fel de bine să ningă în lunile octombrie sau aprilie. Astfel s-a creat o confuzie în rândul şoferilor. Se recomandă montarea anvelopelor de vară în funcţie de condiţiile meteorologice.

Dacă temperaturile urcă peste +7 grade Celsius în mod constant şi în zona în care locuieşti nu mai există riscul să ningă, specialiştii recomandă sa schimbi anvelopele de iarnă cu cele de vară. În zonele montane se recomandă să verifici prognozele meteo pentru o perioadă mai lungă, deoarece dacă circuli cu anvelope de vară pe zone acoperite de gheaţă sau zăpadă, rişti să fi amendat dar pui în pericol chiar şi siguranţa ta.

Compusul anvelopelor diferă mult intre cele de iarnă şi cele de vară: anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a fi folosite la temperaturi sub +7 grade Celsius. Anvelopele de vară au un compus care oferă aderenţa cea mai bună la temperaturi de peste +7 grade Celsius.

Comentarii