De Sănătate

Punem punctul pe știi

O sută de medici de familie au vaccinat, în două luni, doar 1.500 de ieşeni

Cea mai mare rată de vaccinare din județ, la Valea Lupului. Suntem însă sub media pe țară

miercuri, 20 aprilie 2022, 02:00
1 MIN
 Cea mai mare rată de vaccinare din județ, la Valea Lupului. Suntem însă sub media pe țară

La Iaşi, vaccinarea anti-COVID 19 este aproape istorie. Ultimele două centre de vaccinare rămase în funcţiune se vor închide săptămâna aceasta, a anunţat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică.

La începutul anului, mai exact în luna februarie, 41,85% din populaţia României era vaccinată. Iaşul se află sub media pe ţară, cea mai mare rată de vaccinare în judeţ înregistrându-se la Valea Lupului, unde peste 40% din populaţia eligibilă s-a imunizat. Activitatea de vaccinare este preluată deja de medicii de familie.

"Am mai avut două centre deschise care se închid săptămâna aceasta. Începând de lunea viitoare, doar medicii de familie vor mai putea vaccina. Medicii de familie au contract cu Casa de Asigurări pentru a susţine procesul de vaccinare. Nu avem nicio informaţie cum că ar refuza acest lucru. De altfel, acum, cele mai multe vaccinuri se fac la nivelul medicilor de familie", a precizat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Acesta a adăugat că transferul activităţii de vaccinare la medicii de familie nu a îmbunătăţit situaţia la nivel de judeţ. Mai exact, la cei 101 medici de familie care realizează procesul de vaccinare anti COVID, în ultimele două luni s-au vaccinat puţin peste 1.500 de ieşeni.

Comentarii