Charles Sobhraj, ucigaşul în serie care a inspirat serialul „Şarpele”, a fost eliberat la 78 de ani

joi, 22 decembrie 2022, 15:29
1 MIN
 Charles Sobhraj, ucigaşul în serie care a inspirat serialul „Şarpele”, a fost eliberat la 78 de ani

Instanţa supremă din Nepal a ordonat miercuri eliberarea din închisoare a lui Charles Sobhraj, infamul criminal în serie francez care a inspirat serialul TV "Şarpele", nominalizat la premii. Instanţa a luat acest decret din cauza vârstei şi a stării de sănătate a acestuia, potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, Bimal Paudel.

Sobhraj, în vârstă de 78 de ani, îşi ispăşea pedeapsa pe viaţă într-o închisoare din Bhaktapur, o suburbie din Kathmandu, pentru uciderea a doi turişti în 1975, însă multe dintre presupusele sale crime rămân nerezolvate.

Un complet de doi judecători al Curţii Supreme a ordonat guvernului să îl elibereze imediat şi să îl deporteze în "ţara sa" în termen de 15 zile, a adăugat purtătorul de cuvânt. Sobhraj suferă de o boală de inimă şi are nevoie de o operaţie pe cord deschis, a precizat instanţa.

Născut în Saigon, în Vietnam, sub administraţie franceză, Sobhraj a fost încarcerat pentru prima dată la Paris în 1963 pentru furt, dar a continuat să fie acuzat de comiterea de infracţiuni într-o listă de ţări: Franţa, Grecia, Turcia, Iran, Afganistan, Pakistan, Nepal, India, Thailanda şi Malaezia.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

Comentarii