Cherecheș, despre relaxarea pentru toată lumea: va scădea entuziasmul pentru vaccinare

duminică, 16 mai 2021, 09:43
1 MIN
 Cherecheș, despre relaxarea pentru toată lumea: va scădea entuziasmul pentru vaccinare

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică, atrage atenția că măsurile de relaxare anunțate de autorități, valabile pentru toți, vor reduce dorința de vaccinare, cei imunizați neavând vreun beneficiu în plus.

În opinia expertului în sănătate publică, autoritățile ar fi trebuit să relaxeze măsurile mai mult pentru persoanele imunizate și, așa cum au recomandat și specialiștii din SUA, să le permită celor vaccinați să stea și în spațiile închise fără măști.

În schimb, faptul că măsurile se relaxează pentru toată lumea îi va face pe cei ezitanți să nu se mai vaccineze, pentru că ei vor considera că „totul merge bine, ne relaxăm, percepția riscului personal scade tot mai mult”.

Răzvan Cherecheș a declarat, vineri, la DigiFm, că „deciziile au fost bune, au fost luate la timp, există o scădere a infectărilor, singura problemă vizavi de măsurile de relaxare este că nu s-a făcut nici un fel de diferențiere între cei vaccinați și cei nevaccinați. Faptul că nu se mai poartă masca în aer liber are sens, riscul de trasmitere în aer liber este redus.

Acum, însă, nu este nici un motiv pentru ca persoanele vaccinate chiar și în interior să nu poarte măști, conform recomandărilor Centrului de prevenire a îmbolnăvirilor din SUA (CDC)”, a explicat profesorul Răzvan Cherecheș, care este director al departamentului de sănătate publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii