Cine a decis câte vaccinuri să fie achiziţionate în timpul pandemiei? Ce spune fostul ministru Voiculescu

vineri, 08 decembrie 2023, 10:27
1 MIN
 Cine a decis câte vaccinuri să fie achiziţionate în timpul pandemiei? Ce spune fostul ministru Voiculescu

Achiziţiile de vaccinuri COVID-19 în pandemie au fost „decise şi semnate” de premierul de la acea vreme, Florin Cîţu, „care nu ieşea niciodată din cuvântul preşedintelui”, sau „de cei cărora le-a dat mandat” – Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV), afirmă fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, într-un interviu acordat HotNews.ro cu o zi înainte de a fi audiat în premieră de DNA în acest dosar. „Aşa fusese pusă masa înainte de alegerile din decembrie 2020”, arată Vlad Voiculescu. 

Fostul ministru mai spune, în ceea ce priveşte contractul de achiziţie a vaccinurilor, că acesta „era semnat electronic practic de reprezentantul mandatat de CNCAV – un cercetător angajat al MAPN (Institutul Cantacuzino), cel care avea cheia unică de decriptare a contractului transmis de Comisia Europeană”. În interviul acordat HotNews.ro, Vlad Voiculescu, unul dintre candidaţii USR la alegerile europarlamentare, mai spune că nu şi-a pus problema să facă un pas în spate în politică din cauza acestui dosar deoarece „nu există nicio urmă de îndoială asupra corectitudinii” sale.

Fostul ministru al Sănătăţii admite că „toată povestea asta îmi afectează familia, viaţa, timpul”, dar afirmă că nu are emoţii că ar putea fi condamnat într-un astfel de dosar: „Mă miră întrucâtva că toţi cei care şi-au asumat deciziile pe vaccinare acum şi-au înghiţit limba şi mă deranjează că media a uitat pe cine vedea la televizor în fiecare zi vorbind despre vaccinare şi cine erau şefii lor.”

Cititi interviul integral pe hotnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii