Cine va construi Axa Iaşi-Suceava prin Breazu? Iată lista!

Consiliul Judeţean a deschis ofertele pentru licitaţia de execuţie privind tronsonul din judeţ.

vineri, 13 septembrie 2019, 01:50
2 MIN
 Cine va construi Axa Iaşi-Suceava prin Breazu? Iată lista!

Creşterea cu aproape 50 la sută a costului realizării tronsonului ieşean din Axa Rutieră Strategică I a atras patru oferte la licitaţia de atribuire a contractului de execuţie. Amintim că prima încercare de încredinţare prin licitaţie publică a modernizării celor 92,2 km de drum judeţean a eşuat, nicio ofertă nefiind depusă. 

Prin urmare, consilierii judeţeni au adoptat o creştere consistentă a sumei alocate, valoare estimată de la care începe licitaţia fiind acum de 208,8 milioane de lei (de la 141,6 milioane). Efectul imediat a fost atragerea unor „grei“ precum Alpenside şi Dimex-2000, alături de companiile ieşene. Cei 92 km au fost împărţiţi în trei loturi, iar concurenţa cea mai mare se dă, cum era de aşteptat, pe lotul 3, cel mai lung dintre toate (40,6 km, DJ 281 de la Belceşti-Cepleniţa-DN 28B, apoi DJ 281 de la DN 28B-Scobinţi-Lespezi). Pentru acest lot, evaluat la 96 de milioane de lei, s-au înscris trei asocieri de firme:

* Eky-Sam S.R.L. (cu sediul în Tg. Frumos), în calitate de lider, DIMEX-2000 Company S.R.L. (Bistriţa), ofertant, Lincas (Paşcani), subcontractant, SC Big Conf SRL (Botoşani), ofertant, A.R.M. Grup Feroviar S.R.L. (Iaşi), subcontractant, şi Cornell’s Floor S.R.L. (Botoşani).

* Alpenside (Bucureşti), în calitate de lider, Domarcons (Craiova), terţ, WFA IMPEX S.R.L. (Turnu Măgurele), ofertant, şi Elektra Invest (Bucureşti), subcontractant.

* Daroconstruct (Iaşi), în calitate de lider, General Tehnic S.R.L. (Iaşi), subcontractant, Rutador (Chişinău, R. Moldova), ofertant, şi Damiena (Suceava), subcontractant.

Pentru Lotul 1, evaluat la 66,2 milioane de lei (modernizarea DJ 282 de la limita municipiului Iaşi-Rediu-Movileni-Gropniţa-DJ 281D, în lungime de 29,6 km), s-au înscris două asocieri:

* Alpenside (Bucureşti), ofertant lider, Elektra Invest (Bucureşti), subcontractant, General Trust Argeş S.R.L., ofertant, Dormacons (Craiova), terţ.

* SC Con Ted Company SRL (cu sediul în Lunca Cetăţuii), ofertant lider, Transmir (Vaslui), ofertant, Construcţii Gabap, ofertant.

Pentru cel mai mic lot (2), în lungime de 22 km şi estimat la 46,5 milioane de lei (modernizarea DJ 281D de la Coarnele Caprei-Focuri-Gropniţa şi modernizarea DJ 281B Coarnele Caprei-Belceşti), a fost depusă o singură ofertă: Alpenside (Bucureşti), ofertant lider, Domarcons (Craiova), terţ, Elektra Invest (Bucureşti), General Trust Argeş S.R.L., ofertant.

Teoretic, câştigătorul va fi desemnat cel mai târziu la începutul lunii februarie 2020, dar e foarte probabil că anunţarea asocierilor care se vor ocupa de cele trei loturi se va face mai repede.

Între timp, au lansat şi sucevenii licitaţia pentru tronsonul Axei din judeţul vecin, după ce prima încercare eşuase tot din lipsă de oferte. Pe 19 august CJ Suceava a majorat, la rândul său, contribuţia la realizarea acestui obiectiv în lungime de 75,7 km, de la 150 la 226 de milioane de lei. Ofertele vor fi deschise pe 16 octombrie. Durata de realizare este la fel ca la Iaşi: 24 de luni. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii