Copilul muşcat de nas de câine, adus cu elicopterul la Iaşi

Patrupedul din curte l-a muşcat pe micuţul de 11 ani când acesta s-a dus să-i dea de mâncare, ieri-dimineaţă.

luni, 14 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Copilul muşcat de nas de câine, adus cu elicopterul la Iaşi

Un copil de 11 ani a rămas fără vârful nasului după ce a fost muşcat de câinele din propria curte. Incidentul a avut loc ieri-dimineaţă, în localitatea Băceşti, Vaslui, în jurul orei 9.30, când băiatul a mers să dea de mâncare câinelui. 

Atunci când membrii familiei au conştientizat starea gravă a copilului, au solicitat intervenţia unui echipaj medical, la faţa locului ajungând un elicopter SMURD trimis de la Iaşi. „Prezenta o plagă muşcată la nivelul nasului cu pierdere de substanţă, produsă de către propriul câine de talie medie, în curtea casei, în timp ce încerca să îl hrănească“, au precizat reprezentanţii SMURD, care bănuiesc că este vorba şi despre fractură la nivelul piramidei nazale. Băiatul a fost transferat la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, unde medicii i-au făcut investigaţiile necesare, constatând că acesta va avea nevoie de intervenţie chirurgicală.

„A fost solicitat un chirurg, efectuarea unei radiografii pentru piramida nazală, precum şi prezenţa unui chirurg plastician“, a precizat şef lucr. dr. Tamara Solange Roşu, medic şef UPU al unităţii medicale şi purtător de cuvânt. Specialiştii susţin că muşcăturile de câine sau de pisică pot fi periculoase pentru cei mici, deoarece pot fi urmate de o serie de infecţii. Vizita la medic sau la o instituţie medicală de specialitate este indicată în toate cazurile, chiar dacă plaga este considerată a fi una superficială. Până atunci, este recomandată aplicarea unei comprese pe rană, iar dacă se observă că pielea este sfâşiată şi sângerează, este necesară compresia. Medicii mai spun că, în general, copiii de vârste mai mici sunt mai predispuşi să fie muşcaţi de câini, deoarece nu pot anticipa pericolul şi nu ştiu când sau cum ar trebui să se apere, crezând că sunt asemenea „unor jucării de pluş“. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii